3 aperitive cu staif
Fara sort
Ti-ai invitat prietenii la un pahar de… vorba si unul de vin, dar ti-ar placea sa-i delectezi si cu ceva gustos de mancare. Alunele si chips-urile sunt prea banale pentru tine? Atunci ti-am pregatit 3 retete de aperitive cu staif!
Creveti Jumbo cu sos
Pentru sase portii ai nevoie de:
- 12 creveti jumbo (mari, spalati, curatati/decorticati)
- jumatate de ardei iute
- 1/4 cana de suc proaspat de lamaie
- 1 lingurita de patrunjel proaspat tocat
- 1 lingurita de coriandru proaspat tocat
- 2 catei de usturoi (curatati)
- un lime taiat in 6 felii
- 12 frunze de salata
- ulei de masline
- sare
Mod de preparare:
Sosul: amesteca ardeiul iute cu sucul de lamaie, patrunjelul, coriandrul si usturoiul si pune totul intr-un blender. In timp ce ingredientele sunt amestecate si tocate, adauga jumatate de cana de ulei de masline (cate putin). Amesteca inca putin toate ingredientele.
Pune sosul intr-un castron mare, adauga crevetii jumbo si lasa-i la marinat in frigider pentru 20 de minute.
Incinge putin ulei de masline intr-o tigaie mare, adauga crevetii si gateste-i timp de 2 minute pe fiecare parte (sau pana incep sa-si schimbe culoarea).
Aranjament: pune crevetii pe farfurioare mici/castroane pe un pat format din 2 frunze de salata stropite cu putin sos (cel in care au stat crevetii la marinat), asezoneaza cu sare si felii de lime.