10 trucuri in bucatarie pentru o masa delicioasa de sarbatori

Fara sort

10 trucuri in bucatarie pentru o masa delicioasa de sarbatori

Daca te-ai hotarat ca anul acesta sa gatesti singura cina de Craciun sau de Revelion si ai multi prieteni invitati, insa nu te pricepi foarte bine la arta gastronomica, noi iti dezvaluim cateva secrete, mici trucuri care sa iti vina in ajutor atunci cand te vei afla in bucutarie. Iata mai jos 10 secrete din bucataria bunicelor noastre, valabile si astazi, care ne usureaza munca!

10 trucuri in bucatarie pentru o masa delicioasa de sarbatori

1. Daca gatesti ciorba din carne pentru sarbatori, iar in timpul fierberii lichidul din oala scade foarte mult, incalzeste apa si apoi adaug-o in cratita cu ciorba. Daca pui lichid rece, se va tulbura si va arata mai putin profesionist.

2. Vrei sa faci cozonac cu nuci? Dar ce te faci daca nucile si-au pierdut gustul si sunt uscate? Iata un mic truc: pune-le intr-un vas cu apa putin sarata si tine-le acolo cateva zile.

3. Vrei sa faci un sos elegant pentru friptura ta? Ce te faci daca acesta are cocolosi si nu se leaga? Solutia: adauga putina sare in faina pe care o pui de obicei in sos.

4. Esti o mare a fana a icrelor proaspete, preparate in casa? Afla ca daca fierbi putin gris si il adaugi icrelor, acestea nu se vor taia si vor fi mult mai gustoase si satioase.

5. Ai facut fursecurile de Craciun mai din timp sau ai cumparat biscuiti deliciosi si vrei sa-i pastrezi fara sa se usuce? Simplu: pune prajiturelele intr-o cutie metalica sau de carton, pe care ai asezat in prealabil hartie de copt sau hartie simpla, alba.

6. Daca vrei sa gatesti peste, prajit sau la cuptor, afla ca acesta va avea un gust nemaipomenit daca in faina (pesmetul) pe care o adaugi de obicei vei pune putina branza sau cascaval ras.

7. Vrei sa faci o prajitura sau un tort de ciocolata? Iata un mic truc: topeste ciocolata-baton in cafea (nu in apa) si adauga 2 linguri de alcool, cum ar fi whisky, coniac sau lichior. Crema va fi mai fina si mai gustoasa.

8. Pentru masa de Craciun vrei sa prajesti carnati proaspeti, dar acestia se sparg si arata foarte rau? Trucul este simplu: inainte de a-i pune la prajit, opareste-i in apa clocotita cateva secunde!

9. Ai scapat prea multa sare in mancare si vrei s-o arunci? Nu fa acest lucru! Exista o solutie: curata doi cartofi mari si adauga-i la mancare. Cand este gata, scoate cartofii si serveste fara griji!

10. Pandispanurile sau prajiturile cu albus de ou se introduc doar in cuptorul bine incins in prealabil, insa in primele 5 minute sa lasa la foc mic. Abia apoi maresti flacara si le lasi pana capata o culoare frumoasa, aurie.



feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou