Exerseaza-ti creativitatea

Savoir Vivre

Exerseaza-ti creativitatea

Einstein este cel care sublinia rolul imaginatiei si pe cel al creativitatii in viata de zi cu zi. Creativitatea nu doar te scoate din anonimat, dar te ajuta sa gasesti solutii si iti stimuleaza gandirea si memoria. Cum reusim sa ne exersam creativitatea?

1. Rezolva enigme si probleme incurcate

Enigmele sunt un bun exercitiu pentru creier. Cand rezolvi probleme, asigura-te ca nu citesti intrebarea si, imediat dupa, raspunsul. Acest procedeu este o absoluta pierdere de timp. Citeste intrebarea, gandeste-te la cateva raspunsuri posibile pentru cateva minute si rezolva ecuatii matematice pe hartie, daca problema cere acest lucru. Acorda-ti 3-5 minute pentru a te gandi intens si pentru cateva incercari creative de a rezolva problema. Daca tot nu ai putut sa o rezolvi, citeste anumite indicatii ce pot fi mentionate in intrebare si mai incearca o data.

Doar in cazul in care nici de aceasta data nu reusesti, uita-te la solutie. Incearca sa intelegi tehnica si modul de rezolvare folosite de autor pentru a rezolva problema si mai citeste-le de cateva ori. Acest lucru te va face familiar cu acest tip de probleme  si vei putea cu usurinta sa rezolvi probleme asemanatoare. S-a demonstrat faptul ca rezolvarea de probleme stimuleaza gandirea.

2. Citeste mult

Cititul ne dezvolta creativitatea si ne face creierul mult mai activ. Din nefericire, televiziunea are efectul opus: ne oboseste si ne face mai putin creativi. Citeste mult, indiferent ce citesti. Dupa lectura, imagineaza-ti diferite idei aplicate de autor. Gandeste-te de ce autorul a sugerat aceasta solutie. Toate aceste metode sporesc foarte mult creativitatea.

3. Fa suficiente exercitii fizice

Doar un corp sanatos poate gazdui o minte sanatoasa. Stand inchis intr-o incapere si gandindu-te fara incetare la o anumita problema, nu vei obtine cele mai bune solutii. Iesi si fa o plimbare in parcul din apropiere sau du-te si joaca tenis. Toate aceste activitati te vor mentine in forma si iti vor face stimula gandirea. O plimbare energica prin parc iti va umple plamanii de oxigen, necesar bunei functionari a creierului. Doar atunci cand acesta din urma este pe deplin activ, putem gandi creativ.

4. Rasul stimuleaza creativitatea

Rasul iti stimuleaza creierul, facandu-l mai alert si mai activ. Sa nu crezi ca marii cugetatori erau intotdeauna tacuti si ca aveau un aspect de “tocilari” si ca nu iubeau distractia. Bucura-te daca mergi la o petrecere, razi cand cineva spune o gluma si joaca-te cu copiii de parca ai fi si tu copil. Toate aceste activitati iti vor relaxa mintea si iti vor da timp suficient si energie, pentru a gandi creativ.

5. Intretine-ti curiozitatea

Nu accepta intotdeauna lucrurile asa cum sunt. Pot exista situatii cand trebuie sa accepti unele lucruri fara a judeca sau a gandi, dar, de cele mai multe ori, putem pune intrebari si putem propune noi metode de abordare a problemei. De exemplu, daca mergi la birou pe o ruta anume in fiecare zi, dar intotdeauna te-ai gandit ca este si un drum mai scurt si cu strazi mai putin aglomerate, du-te pe acolo, intr-o zi in care nu ai stabilite intalniri importante. In cazul in care ai chef sa gatesti un fel de mancare despre care crezi ca ar fi grozav, fa-ti timp la sfarsit de saptamana si incearca acest fel.

Nu astepta aparitia unei probleme pentru a-ti pune in practica gandirea creativa. Aplica creativitatea in fiecare zi din viata ta. Fa lucrurile intr-un mod diferit. Expune-ti creierul unei varietati de lucruri si nu fi victima monotoniei! Toate aceste lucruri iti improspateaza mintea si o fac mult mai creativa. Ar trebui sa ne folosim la maximum creativitatea si sa ne facem vietile mai captivante si demne de a fi traite.

6. Gandeste cum o fac oamenii creativi

Intotdeauna avem in jurul nostru oameni care gandesc diferit si fac lucruri pe care ceilalti nu le fac. Pentru cateva momente, in fiecare zi sau in fiecare saptamana (daca esti foarte ocupat), incearca sa te gandesti la aceste persoane; nu te transforma pe tine insuti/insati in ei, pentru ca in acest fel ti-ai pierde nepretuita ta identitate, precum si ideile. Fii tu insuti/insati intotdeauna! Dar incearca sa abordezi unele situatii si din alte perspective.

7. Citeste carti si articole despre creativitate

Fiecare carte/ articol despre creativitate te invata cum sa fii mai creativ. Aceasta abilitate nu este un dar cu care ne nastem, ci o virtute dobandita prin practica. Daca iti doresti sa fii un cugetator creativ cu adevarat bun, trebuie sa lucrezi la amplificarea creativitatii in fiecare zi, pentru o lunga perioada de timp.

Iti doresc un drum foarte usor si inovativ, pentru a-ti rezolva problemele de zi cu zi!



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou