Mici detalii pentru o casa primitoare

Deco

Mici detalii pentru o casa primitoare

Se poartă de ceva timp mobila simplă şi futuristă, iar nouă ne place să avem casa cât mai aerisită şi mai luminoasă, de obicei în culori deschise. Dar cum facem să ne personalizăm locuinţa? Ce întreprindem pentru a ne putea întoarce în fiecare seară, cu drag, acasă?

Ce fel de accesorii se potrivesc locuinţei tale? Ţi-ai ales mobila şi draperiile, iar acum este cazul să îţi personalizezi locul unde te întorci seara. Începe prin a decide ce ţi se potriveşte – bureţi de baie coloraţi? Răţuşte de cauciuc? Linii drepte şi simplitate? De tine depinde totul, dar ai grijă să păstrezi un singur stil pentru întreaga locuinţă şi, mai ales, să nu faci excese.

Bucătăria

Nu ai foarte mult spaţiu la dispoziţie, aşa că nu este indicat să încarci şi mai mult mobila care oricum fură din lumină. Alege o vază simplă şi dreaptă, din sticlă mată, pe care să o aşezi pe masa din bucătărie. Încearcă o culoare în ton cu mobila sau, de ce nu, complementară. Sau o olivieră haioasă şi nişte rogojini care să înlocuiască pretenţioasa faţă de masă. Poţi opta pentru un coş de fructe tradiţional, pe care să îl umpli artistic cu banane, potrocale, stuguri şi mere. Evident, nu de plastic.

S-au demodat feţele de masă. Sau, cel puţin, nu se mai potrivesc decât pentru o bucătărie clasică până în cele mai mici detalii. Pentru decorul modern se foloseşte din ce în ce mai mult blatul, care rezistă la zgârieturi şi este disponibil pe orice culoare şi cu orice textură. Decorează-l cu scoici pe care să le aşezi pe margini, înspre perete, pentru a nu te incomoda când găteşti sau mănânci ceva. Scoicile oferă un aer tineresc şi sunt cât se poate de interesante pentru că nu te-ai aştepta să le găseşti tocmai într-o bucătărie. (sursa foto: www.davidsign.com)

decor bucatarie

Living-ul

În living adoptă expresia “Mai bine mai puţin decât prea mult”. Aşează o cuvertură de calitate pe canapea, eventual asimetric sau împăturită neglijent. Ai grijă să aibă o nuanţă mai deschisă decât cea a canapelei, dar totuşi o culoare complementară, pentru luminozitate. Pune pe măsuţă câteva rame foto cu tine şi iubitul tău sau cu prietenii apropiaţi. Sunt contraindicate pozele de nuntă alb-negru ale părinţilor sau socrilor, mai ales pentru peretele din dormitorul vostru!

Dormitorul

Pe patul din dormitor aşează nişte perne mari şi pufoase pe care să te poţi tolăni atunci când eşti obosită. Optează pentru culori calde şi feminine, precum cremul sau rozul pal. Adaugă şi nişte lumânări parfumate de aceeşi culoare şi de mărimi diferite. Le poţi pune pe o tavă pentru a le avea la îndemână în momentele romantice. Dar ce farmec ar avea un set drăguţ de lumânări hot fără un ulei de masaj asortat? Ai grijă să ai mereu un astfel de “kit” pe noptieră şi fii pregătită pentru neprevăzut! (sursa foto: davidsign.com)

amenajare dormitor

Dacă piesele de mobilier nu au toate exact aceeaşi culoare, atunci asigură-te ca accesoriile să fie la fel. Aşternutul, draperiile şi veiozele e musai să se asorteze pentru un minim echilibru cromatic.

Baia

Probabil este locul unde petreci cel mai mult timp, mai ales dimineaţa. Dacă lucrezi mult şi eşti pe drumuri cât e ziua de lungă, atunci jumătatea de oră de dimineaţă şi restul momentelor de relaxare petrecute seara în baie ar trebui să fie o desfătare! Aşa că este cel mai indicat să îţi decorezi baia pe gustul tău şi să te simţi cu adevărat bine în ea!

Totul este să se potrivească cu restul mobilierului şi, mai ales, să îţi placă ţie. Amenajează-ţi un raft special pentru farduri lângă oglindă şi încă unul pentru cosmeticele de îngrijire în dreptul duşului. Pune, în jurul căzii, sticluţe cu uleiuri şi săruri aromate pentru baie şi foloseşte-le cu încredere atunci când vrei să te relaxezi. (sursa foto: davidsign.com).

decor baie

Foarte moderne sunt, sezonul acesta, plăcile XXL de faianţă. Cu cât mai mari, cu atât mai bine! La fel, sunt în vogă motivele florale sau imitaţia de broderie. Dacă totuşi nu vrei să redecorezi, o soluţie inedită sunt abţibildurile pentru faianţă disponibile în toate culorile şi mărimile pe care ţi le-ai putea imagina. Sunt de foarte bună calitate, adică nu se dezlipesc la primul contact cu aburii sau apa şi se aplică foarte uşor, astfel încât le poţi pune tu singură.

Orice ai decide să schimbi în locuinţa ta important este să fie pe gustul tău. Nu te lua după tendinţe numai pentru că aşa ai văzut pe la prietene şi nici nu îţi cheltui următoarele trei salarii pe o carpetă de ultimă modă dacă în casa ta nu se potriveşte. Încearcă să îţi descoperi propriul stil şi să îl exploatezi în cel mai creativ mod posibil, transformându-ţi locuinţa în “acasă”.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou