Gradini cu ierburi – ideale oricarei locuinte
Deco
Ierburile proaspete sunt o incantare – incepand de la busuioc la pesto, coriandru pentru salsa si oregano pentru sos de paste. Gatitul cu ele fac orice fel de mancare mai gustoasa, si cresterea propriilor ierburi este o placere nu numai pentru gust dar si pentru frumusetea lor si pentru placerile aromate pe care le ofera.
Ierburile pot fi crescute in spatii mici sau mari
Beneficiile gradinilor in jardiniere
Unde sa pui jardinierele cu ierburi
Mai multe idei privind jardinierele de ierburi:
- Foloseste o varietate de ghivece – marimi, forme, culori, finisari.
- Foloseste ghivece pentru a delimita marginea peluzei sau a terasei pentru a adauga ceva interesant.
- Pune o cutie de sticla cu ierburi in bucataria ta pentru a obtine un aspect frumos si practic.
- Plaseaza strategic ghivecele cu ierburi in cele mai insorite locuri din casa.
- Ai un balcon? Plantele in ghivece (pe jos, pe mese sau agatate) vor fi o completare frumoasa.
- Muta jardinierele cu ierburi si schimba-le ghivecele pentru a obtine un aspect nou cu putin efort.
Combinari de plante si mancaruri
Ce vrei sa cresti? Iata cateva idei bazate pe ceea ce iti place sa mananci.
- Busuioc: se potriveste perfect cu rosii si pesto proaspat. Alte posibilitati includ sosul de paste mazare si zuchini.
- Arpagic: sosuri, cartofi, rosii
- Coriandru: mancare mexicana, asiatica si cu specific din Caraibe; salsa si rosii
- Marar: morcovi, branza de vaci, peste, fasole verde, cartofi, rosii
- Menta: morcovi, salate de fructe, patrunjel, ceai, mazare
- Oregano: ardei, rosii
- Patrunjel: salata de cartofi
- Rozmarin: pui, peste, miel, porc, cartofi prajiti, supe, tocanite, rosii
- Salvie: carne de pasare, umpluturi
- Tarhon: pui, oua, peste
- Cimbru: oua, fasole, cartofi, carne de pasare, rosii, piureuri de vara.
- Cimbru de iarna: fasole uscata, tocanite