Glamour dupa gratii

Deco

Glamour dupa gratii

S-a vorbit mult despre cazarea fortata de care a beneficiat saraca fata bogata, Paris Hilton. Nu stiu in ce conditii a locuit ea in Statele Unite, dar daca se afla in Europa, austriecii i-ar fi pus la dispozitie un minunat centru de recreere precum acesta.

S-a vorbit mult despre cazarea fortata de care a beneficiat saraca fata bogata, Paris Hilton. Nu stiu in ce conditii a locuit ea in Statele Unite, dar daca se afla in Europa, austriecii i-ar fi pus la dispozitie un minunat centru de recreere precum acesta.
 
Nu doar pentru mondena sus-mentionata, dar si pentru altii ca ea, au fost create medii de detentie cu regim special. De exemplu, Justizzentrum Leoben  este o inchisoare unde poti alege din numeroasele camere cu care este dotata sau poti opta pentru o sala de fitness si alte facilitati. Se afla in Leoben, al doilea oras ca marime din regiunea austriaca Steiermark. Aceasta a fost inaugurata in 2005, constructia sa fiind realizata in 2 ani de zile. Arhitectul Josef Hohensinn a fost coordonatorul acestui proiect concretizat pe o suprafata de peste 20.000 mp.

cameraO camera obisnuita include un pat de o persoana, un birou, un TV, o mini-biblioteca, dulap de haine, noptiera si alte maruntisuri. Diferenta fata de o camera clasica de hotel este data de delicatele accesorii ce impodobesc usa: barele de siguranta.

Oficialii au situat costurile de productie la aproximativ 46 milioane de euro, iar tarifele pentru serviciile oferite sunt la inaltimea unei inchisori de cinci stele.

Inchisoarea Leoben te intampina cu un design modern, realizat din sticla pe structura metalica, ce poate fi cel mai bine admirat noaptea, cand este luminata din interior. La prima vedere o poti confunda cu sediul unei companii multinationale sau cu al unui mall, insa gardienii sunt cei care te iau in primire si iti fac actele la “receptie”.

salaSalile de conferinte si de recreere nu lipsesc de aici, nici spatiile de socializare, atat interioare cat si amenajate in exterior. Culorile sunt placute, in tonuri deschise, pentru o stare de bunadispozitie. Aparatura moderna, mobila frumoasa si confortabila, per total, un sentiment placut de relaxare. Pentru o inchisoare, este cat se poate de glamour.

inchisoareControversele apar atunci cand se discuta despre imaginea clasica a unei inchisori si drepturile detinutilor. In explicatiile oficiale se subliniaza ideea unei detentii cat mai umane. Aceasta constructie a fost premiata pentru ca intruneste atat standardele estetice, de confort cat si cele de siguranta, marcand un moment in dezvoltarea arhitecturii moderne destinata spatiilor institutionale.

Intrucat face parte din proiectul “Kunst und Bau”, a beneficiat de un dialog interdisciplinar intre diversi specialisti, atat din domeniul artei cat si al constructiilor. De asemenea, i s-a facut o promovare pe masura, cu ajutorul publicatiilor si fotografilor profesionisti.

inchisoareInchisoarea din Leoben nu este singura de acest fel, scopul proiectului fiind de a oferi conditii omenesti de trai celor fortati sa isi petreaca o perioada dupa gratii. Cea mai mare opozitie din partea publicului a fost semnalata la nivel de costuri. Tinand cont insa ca o inchisoare de stat intretine condamnatii din bani publici, protestele platitorilor de taxe erau intemeiate. O data cu privatizarea acestor institutii, plata serviciilor nu se mai face din buzunarele contribuabililor. Asa ca, trecand peste aspectul monden, usor malitios, necesitatea unor astfel de spatii sau a altora similare din punct de vedere al decentei conditiilor, apare in alta lumina.

O reabilitare autentica a celor condamnati sa ispaseasca o greseala se poate face cu alta abordare decat cea a tratamentului inuman. Socializarea este o conditie esentiala pentru dezvoltarea comportamentelor favorabile comunitatii. In calitate de detinut poti urma diverse cursuri de calificare sau te poti angaja in diverse activitati artistice sau de productie, care pot fi eventual remunerate.

jailDe asemenea, dreptul la intimitate asigura persoanei un confort psihic firesc. Chiar daca nu exista internet, comunicarea se poate face si prin telefon, iar vizitele primite pot deveni chiar placute, in intimitatea propriei camere. Detinutii se pot plimba prin curtile interioare, unde exista chiar si spatiu verde – un alt factor pozitiv pentru psihicul uman.

Cine zice ca, gresind o data fata de societate, trebuie sa ti se interzica drepturile fundamentale? Pornind de la politicile spatiilor locuite, poate ca viitorul va aduce noi viziuni in ce priveste ispasirea pedepselor in moduri mai firesti si mai constructive pentru societate.

Galerie foto: http://www.hohensinn-architektur.at/projekte/jzleoben/album/Seiten/jzleoben_13.htmfeedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou