Adevarul despre lumanari

Deco

Adevarul despre lumanari

Adevarul este ca … lumanarile din parafina sunt la fel de daunatoare pentru sanatate ca si fumatul pasiv, ba chiar mai periculoase, daca ardem mai multe in acelasi timp. De asemenea sunt produse din surse neregenerabile.

Lumanarile din parafina sunt cele mai intalnite lumanari din toata lumea. Sunt totodata si cele mai periculoase pentru sanatate.

De ce?

Parafina este un reziduu ieftin al industriei petroliere, care este albit si texturizat cu acrolyn, un produs cancerigenic recunoscut. Prin rafinarea petrolului se obtine mai intai benzina, apoi petrolul lampant, motorina si pacura. Din reziduul numit pacura se obtin mai departe parafina, asfaltul si uleiuri. Ganditi-va, cel mai pur produs din resursa naturala petrol il punem in masina. Ultimul reziduu – parafina, sub forma de lumanari – il ardem in casele noastre si ii inspiram toxinele. Efectele asupra sanatatii sunt vaste, de la simple dureri de cap la astm si cancer.

In aparenta inofesive, cand ard emit toxine periculoase precum toluen si benzene. Acestea sunt inhalate si persista in zonele unde au fost arse lumanarile. Toxinele in cauza pot irita ochii, mucoasele nazale si gatul. Efectele acestor lumanari sunt de la dureri de cap (frecvent) la dermatite (rar). Asta fara a mentiona fumul negru care inegreste in timp peretii si textilele. Acest fum produs de lumanarile din parafina contine aceleasi toxine ca cele produse prin arderea motorinei.

Teoretic, parafina este inofensiva. Problema apare cand arde. Mai tineti minte cum bunica sigila borcanele de gem cu ceara topita? Da, nu s-a imbolnavit nimeni de la gemul cu pricina, dar viata era mai simpla si mai curata atunci. Astazi trebuie sa facem fata mai multor factori detrimentali sanatatii fata de acum 50 de ani.

Fitilele din plumb sunt o alta problema. Nu se mai folosesc in SUA si Europa, dar Asia si America de Sud pot inca sa le produca. Arderea unei lumanari cu fitil de plumb pentru 3 ore creste nivelul plumbului din aer de 10 ori peste nivelul acceptat.

Lumanarile gel sunt foarte atractive datorita limpezimii, dar sunt produse totusi din reziduuri petroliere . Contin mai multe toxine decat cele simple de parafina, inclusiv toluen hidroxil butilat. Atractive, dar deloc o idee buna.

Lumanarile din soia si alte plante sunt o aparitie mai noua. Inventate in SUA din soia hidrogenata, lumanarile din soia ard mai incet si de doua ori mai mult decat cele din parafina. Ard mai rece si nu fac fum. Sunt produse din surse regenerabile si deci sunt ecologice. Pentru a fi organice nu trebuie sa contina soia modificat genetic.

  • Lumanarile din ceara de albine. Sunt cele mai scumpe lumanari, ard de trei ori mai mult decat cele de parafina.
  • Lumanarile NEOM Luxury Organics sunt produse din ceara vegetala si uleiuri esentiale. Sunt 100% organice.
  • Ceara vegetala din soia, rapita si ricin, toate din culturi nemodificate genetic.
  • Biodegradabile si din materiale regenerabile
  • Din resurse naturale
  • Non-toxice
  • Parfumate cu ulei esential organic, nu parfum sintetic
  • Ard curat, egal, complet
  • Punct de topire mai jos ceea ce insemna ca ard cu o flacara mai mica si permit uleiurilor esentiale o difuzare mai buna

Incercati lumanarile organice de la Rangali Organic Shop – www.rangali.ro



Tag-uri: , ,

feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou