Cum sa prepari cafeaua?

Savoir Vivre

Cum sa prepari cafeaua?

Iti prezentam o serie de retete moderne pentru prepararea cafelei, preluate din literatura straina. Acestea se bazeaza pe ingrediente specifice, care, adaugate in cafea, ii confera acestei bauturi miraculoase un caracter cu totul specific, care se aliniaza celor mai moderne pretentii si celor mai sofisticate gusturi.

O ceasca de cafea buna

1. Cafea „Vieneza”

Aceasta cafea tare se serveste rece in pahare, avand la suprafata un strat de inghetata si ciocolata neagra razuita.

Cantitati si ingrediente: (pentru 8-10 persoane)

  • ½ l extract de cafea;
  • ½ l smantana proaspata;
  • ¼ l sirop alb de 18° Beaume;
  • 1 l inghetata de vanilie/ ciocolata;
  • 100 g de ciocolata neagra.

Poti folosi orice alt sortiment de inghetata, in functie de preferintele tale.
Mod de prepare:

  • amesteca extractul de cafea cu smantana si sirop alb si pune amestecul la frigider pana la servire;
  • in fiecare pahar pune cate un cub de gheata si toarna deasupra amestecul pregatit si tinut la frigider, astfel incat paharul sa nu fie umplut in totalitate;
  • “asorteaza” fiecare pahar cu o „coroana” de inghetata din sortimentele amintite si presara ciocolata neagra.

Se serveste rece.

2. Cafea Granita

Aceasta specialitate de cafea trebuie preparata tare, lasata la racit si batuta cu ajutorul unui mixer. Toarn-o in pahare sau cesti si serveste-o cu un cub de gheata si o lingurita de smantana proaspata.

3. Cafea Irish

Pune cate doua bucati de zahar cubic in fiecare pahar (cu picior si rezistent la caldura). Adauga in fiecare pahar 50 ml whisky, cafea tare, foarte calda, astfel incat paharul sa nu fie umplut complet.
Bate usor smantana proaspata si vars-o in cafea, lasand-o sa curga lejer in cesti, astfel incat smantana sa ramana la suprafata. Serveste cafeaua calda si fara lingurita.

4. Cafea Braziliana

Pregateste un amestec in proportii egale de cafea si cacao, ambele calde. Asteapta sa se combine complet si adauga zahar dupa preferinta. Serveste cafeaua Braziliana calda.

5. Cafea Melanj vienez

Bate 4 galbenusuri de ou si adauga 125 g de zahar pudra. Se adauga cafeaua calda si laptele fiert. Bate in continuare acest melanj, pana la aparitia unei spume slabe. Apoi toarna-l in 4 pahare mari, incalzite in prealabil, si pune deasupra smantana proaspata. Cateodata nimic nu e mai bun decat o cafea calda, preparata dupa una din aceste retete.



feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou