Furia generata de stres

Jurnalul Utilizatorului

Furia generata de stres

Furia, denumita generic “nebunia scurta”, a fost definita in foarte multe moduri si poate lua mai multe infatisari. Este pierderea sentimentului de calm, este o neplacere sau senzatia de iritare si poate ajunge pana la forme extreme ca ostilitatea si revolta. Sentimentele insa se deosebesc de emotii si de simplele dorinte prin amploarea sau extensiunea lor.

O astfel de persoana, dominata de stres, este candidatul perfect pentru: imposibilitatea stabilirii unor relatii de prietenie, de parteneriat, etc; perpetuarea starilor conflictuale din familie; esec in plan profesional; consum si dependenta de: alcool, tutun, droguri, jocuri de noroc, etc. Relatia dintre sentimentul de furie si atacurile de cord sau alte efecte adverse au fost foarte mult documentate. Trebuie sa inveti sa nu mai lasi sa te cuprinda acest sentiment negativ, poti invata sa transformi aceasta traire in sentiment pozitiv.

Psihologii ne reamintesc duiosia cu care mamele stiu sa netezeasca fruntile copiilor, alungand toate temerile si nelinistile cuibarite in sufletele lor – dragostea fiind cea mai directa cale de atenuare a nelinistii, cale al carui principiu activ se rataceste, din nefericire, de multi dintre noi, odata ajunsi la maturitate.

Studii extinse arata cum inima si creierul comunica. “Cauta in adancul inimii!” spune o zicala si acolo se regasesc si toate raspunsurile pe care le cautam. Inteligenta inimii este o resursa care ne poate nu doar ajuta sa depasim furia, dar ne poate calauzi in acelasi timp catre incercarea de a ne schimba vietile si acest proces poate fi de asemenea, monitorizat stiintific.

Specialistii recomanda:

  • in momentul cand un sentiment de furie incepe sa isi faca simtita prezenta, ia-ti timp sa te detasezi de gandurile si sentimentele stresante. Spune-ti “stop“, “ia o pauza” in momentul cand recunosti un gand sau o emotie amenintatoare si indeparteaza-te de orice reactie obisnuita fata de un asemenea sentiment.
  • muta-ti atentia in zona inimii si simte cum aerul iti inunda zona plexului solar;
  • spune-ti “Fii neutru/a!” si ramai in aceasta zona pana cand elimini emotiile si iti relaxezi perceptiile.
  • Rasul, plansul, agresivitatea verbala sunt alte modalitati de eliberare a tensiunilor, efectul obtinut fiind restabilirea echilibrului mental.
  • Retragerea emotionala intr-un somn excesiv pare a fi o cale adoptata de unele persoane pentru a face fata dificultatilor, aceste persoane gasind in repaus inchiderea portilor catre realitate.
  • Eliminarea furiei si a altor obiceiuri de lunga durata care permit furiei sa se instaleze in noi poate fi foarte dificila la inceput.

Beneficiile unei vieti fara furie:

  • iti vei imbunatati relatiile cu ceilalti si comunicarea cu ei;
  • vei avea parte de o viata mult mai bogata si viziunea asupra vietii se va largi;
  • te vei simti mai sanatoasa si cu mai multa energie;
  • vei fi mai calma in jurul oamenilor;
  • vei fi mult mai concentrata in activitatile tale;

Prin urmare, data viitoare cand simti ca erupi in interior, incearca, pentru o clipa, sa te gandesti care vor fi consecintele pe termen lung, si daca merita sa izbucnesti, pentru o senzatie de usurare de cateva secunde, cand ai cu siguranta mult mai multe de pierdut.

Articol scris de: Anamaria Medelet



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou