Experiente inedite din Polonia

Jurnalul Utilizatorului

Experiente inedite din Polonia

Fie ca suntem impresionati de frumusetea si maretia unor capodopere, fie de dramatismul incrustat in istorie putem fi mandri de multitudinea de locuri inedite si diversitatea daruita de natura. Sa pretuim locurile natale si viata pe care natura o insufleteste cu atata har este datoria sfanta a oamenilor.

Experientele care ne ajuta sa ne formam si care ne marcheaza sunt cele mai frumoase si raman imortalizate in amintiri. Atunci cand vizitam locuri deosebite soarbem din priviri cu lacomie frumusetea si naturaletea unor meleaguri necunoscute si pastram in memoria noastra vizuala franturi imagistice ale minunilor create de om.

Ciclul de licenta mi-a daruit o experienta extraordinara, pe langa educatia de seama, un stagiu de mobilitate in Polonia. Imi aduceam aminte de implicarea acestei tari in conflictele mondiale si din nefericire nu aveam cunostinte vis-a-vis de traditiile acestei tari insa, in scurt timp aveam sa descopar frumusetea si prietenia polonezilor, istoria si pretuirea oamenilor fata de orasele intesate de valori artistice. Am descoperit astfel Varsovia sagetata de razele soarelui de martie si Cracovia insufletita de zumzetele neobosite ale oamenilor. Noaptea se transforma intr-o zi cu sclipiri de aur intocmai ca acele licariri ale apei marii rasfatate de mangaierea soarelui. In Cracovia am avut fericita experienta sa cunosc oameni din toata lumea, sa-mi fac prieteni si sa ma simt norocoasa pentru sansa de a cunoaste o lume atat de frumoasa, un leagan al nationalitatilor, o intrepatrundere a mentalitatilor. Am fost neobosita si dornica de a vizita toate minunile orasului Cracovia precum Muzeul National de Arta, Catedrala Wawel, locul de veci al regilor si eroilor Poloniei, ghetoul evreiesc infiintat de Germania nazista s.a. Cladiri impozante si demne de toata admiratia isi aveau radacinile pe strazile pietruite ale orasului. Un exemplu de viata calda si vioaie, Cracovia impresioneaza prin bogatiile ei.

Torun, micul centru universitar pazit cu rigoare de Vistula linistita, se ridica mandru dintre zidurile de aparare. Primitor si disciplinat orasul este o bijuterie a Poloniei, un exemplu de armonie impletita cu un aer boem, intinerit de vestita universitate “Nicolaus Copernicus”, unde am avut onoarea sa-mi slefuiesc educatia si cugetul. Timp de cinci luni mi-a daruit un camin primitor si mi-a insuflat valorile culturale specifice, m-a ajutat sa inteleg studentia ca fiind drumul spre cunoastere si implinire, ghidul care imi initiaza pasii, o etapa a vietii reprezentand cei mai frumosi ani.

Bogatia culinara a Poloniei este definitia bunastarii unor oameni care isi pretuiesc si isi valorifica traditiile. Muzeul de Etnografie mi-a dat ocazia fantastica de a ma afla intr-un centru patriarhal de exceptie, am descoperit cum obisnuiau taranii polonezi sa prepare untul si cum se gospodareau acestia in zilele simple ale trecutului.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou