Razvan Ciobanu

Hipstar

Razvan Ciobanu

Numit si “copilul teribil al modei romanesti”, Razvan Ciobanu este unul dintre cei mai buni designeri autohtoni. Si chiar daca si-a inceput cariera ca jurnalist, acest lucru nu l-a oprit sa vrea mai mult de la viata profesioanala, ajungand designerul preferat al multor vedete din Romania (Monica Barladeanu sau Andreea Raicu).

Cel care a devenit unul dintre cei mai bine vanduti designeriautohtoni marturiseste ca in drumul spre succes a avut ca ajutor doar talentul: "Nu cred ca atunci cand pleci la drum este cel mai important capitolul financiar. Eu nu am avut bani. Si cand spun acest lucru nu inseamna ca am dispus de o suma mai mica. Inseamna ca nu am avut nici un ban. Cu toate acestea, am reusit: am atelier, sunt recunoscut iar "afacerea" merge destul de bine"

Inclinatia spre design si-a descoperit-o in liceu, iar in ultimul an, in clasa a 12 a, a avut chiar si propria emisiune de moda, la Radio Uniplus. A fost una dintre experientele formatoare:  "Emisiunea avea 10 minute siincepea la ora 7.30. Sa faci moda la radio pare putin exagerat dar aveam multi invitati si, in ciuda orei matinale, emisiunea e mers bine. Am reusit atunci sa ma documentez,sa invat, m-am familiarizat cu domeniul".

Pe toata durata studiilor la Facultatea de Design Vestimentar Razvan a lucrat, la comanda, modele unicat, exersand pentru colectiile sale viitoare.

A debutat in 1996, cu o expozitie de fotografie si afis de moda. Un eveniment mic dar foarte potrivit pentru un debutant. Ceea ce Razvan condisera insa a fi "debutul" sau de artist deplin a fost o prezentare din 1997 din clubul Office: "A fost o prezentare socanta pentru cei prezenti. Unii s-au simtit chiar agresati sexual. Cred ca fiecare colectie a mea poate fi caracterizatain functie de cat de ipocrit este privitorul."

A fost primul pas spre definirea stilului sau si a unei maniere de lucru care l-a facut celebru: "Cand lucrez la o colectie, nu pornesc de la o tema. Fac, pur si simplu, ceea ce simt, fara a cauta explicatii. Daca ma uit la un film, spre exemplu, sau ascult o piesa, si ceva ma inspira, transpun acea idee intr-o maniera personala. Este ca atunci cand scrii cu stanga. Chiar daca este mai elegant, iti vine foarte greu sa scrii cu dreapta".

 feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou