Decalog Wellness cu Paul

Hipstar

Decalog Wellness cu Paul

Era un mijloc de iulie fierbinte, într-un Bucureşti amorţit, prăfuit şi mereu în construcţie, cu străzi blocate de lopeţi şi maşini uriaşe, schele lacome care ţineau în prizonierat acoperişuri înalte şi frumoase…

cu copaci uscaţi şi oameni cenuşii. Aşteptăm într-o cafenea, în faţa unui frappe prietenos şi încercam să uit de lumea de afară. Împreună cu "fetele" (echipa de cool hunting) aşteptam să ne întâlnim cu un puşti, student la Coregrafie despre care primisem rapoarte ca este "super cool".  

Aciuate în lumea noastră de trend-uri, hipsteri, atitudini in şi out, nu am observat că în faţa noastră se oprise un tânăr înalt, subţire, uşor timid, cu un zâmbet încurcat. "Bună, sunt Paul. Voi sunteţi furnicile?" Da, noi eram.

Cu gesturi uşoare şi graţioase, şi-a tras un scaun şi s-a aşezat lângă noi. Toată lumea din cafenea s-a uitat curioasă după Paul. Cu jumpsuite-ul lui din canvas albastru electric, cu Vanşii clasici cu accesorii argintii, coafura asimetrica, era cu adevărat o apariţie. O figura din Wired, Face sau Tatler printre noi.

L-am privit pe Paul, temându-mă că privirile din jur l-au pus în dificultate. M-am liniştit când am văzut cu câtă nonşalanţă a zâmbit unei domnişoare de la masa vecină care ne privea insistent…

Am renunţat la întrebările standard pe care le punem de obicei puştilor cool, pentru a înţelege dacă sunt sau nu potriviţi pentru baza de date de hipsteri şi am început să discutăm ca şi cum ne-am fi ştiut cu toţii de o veşnicie. Ca şi cum ne-am fi întâlnit din nou cu un bun şi foarte tânăr prieten.

Paul ne-a povestit despre dans, despre prietenii, filme, despre oamenii din jur, despre şcoală, despre idealism, despre Che, despre modă…

Din nou despre dans. Despre frumuseţea mişcării, despre armonie, despre liniştea şi înţelegerea cu propriul trup.

Într-o singură oră, am decis să nu mai merg la sală. Să renunţ la competiţia vanitoasă cu mine însămi şi să construiesc bunăstare cu plăcere, inocent, ca-ntr-o joacă.

Am decis împreună cu prietenele mele sa începem să dansăm. L-am rugat pe Paul să fie profesorul nostru, am amenajat în living la mine o mică sală de dans şi am început chiar de a doua zi cursurile.

Vă fac o mărturisire. Am fost foarte mulţumită când am citit în ultimul număr Officiel. Am aflat că la Paris şi LA, cel mai cool e să ai prof de gym dansator care să dea lecţii particulare acasă…Snobish, nu?

Ei bine, în ziua în care am început lecţiile de dans a început transformarea. Fiecare pas nou învăţat, fiecare mişcare, fiecare moment în care reuşeam să mă relaxez, mă ajută să înţeleg că anul acesta trebuie să învăţ ce înseamnă…wellness.

Şi pentru că de când cu coolhunting-ul, sunt sclavul taxonomiilor şi al listelor cu puncte clare, am decis să urmez un set de reguli, pe care vi le împărtăşesc şi vouă.
 
Le-am aşezat într-un decalog Wellness şi promit că îl voi respecta!

Responsabilitate

Promit ca începând de acum (vă amintiţi că mi-am propus să fiu doar acum şi aici, nu?) îmi voi asuma responsabilitatea pentru fiecare întâmplare din viaţa mea. Asta nu înseamnă că mă aştept să controlez tot, dar măcar voi învăţa să interpretez şi să integrez just ce mi se întâmplă.

Ascultare activă

Esenţial va fi pentru mine nu doar să aud ce-mi spun ceilalţi ci să-i ascult cu atenţie pe cât mai mulţi dintre ei. Sper că această ascultare activă să mă ajute să învăţ mai multe despre oamenii din viaţa mea şi implicit despre mine.

Menţinere mai mult decât achiziţie

Probabil că nu va mai fi atât de fun să menţin (aşa cum era un session prin magazine pentru achiziţie!). Dar asta mă va învăţa ce înseamnă controlul. Iar controlul înseamnă putere!

Cu ochii pe buzunar!

Nu e vorba de achiziţie. V-am spus doar. Nu cred că anul acesta mi se va mai întâmpla să nu ştiu câţi bani am în buzunar. Nu-mi va fi frică să-i număr ca să mă îngrozesc cât am dat pe rochia de la Mariella Burani. Voi fi curajoasă şi-mi voi înfrunta propriile slăbiciuni!

Pentru că merit!

Nu-mi doresc să fiu mai generoasă cu ceilalţi decât sunt cu mine. Nu voi mai renunţa întotdeauna la momentele mele pentru ei. Echilibru, vă amintiţi?

Onestitate

Voi încerca să fiu mai onestă când valorizez…când aleg. Când evaluez opţiuni. Sunt sigură că nu pot obţine ce-mi doresc până nu reuşesc să înteleg de ce am ceea ce am. De ce e valoros sau de ce nu contează?

Minte sănătoasă în corp sănătos

Cu asta a început totul. Cu a înţelege că o dată ce devin conştienta de corpul şi rostul lui, toate devin mai clare. Iar lecţiile de dans sunt cu-adevărat o revelaţie.

Mai puţin TV sau computer

Dacă reuşesc să mă uit la TV sau să stau în faţa computerului mai puţin, ar fi grozav. Mă gândesc ce ar însemna 50% mai puţin seriale, Discovery, net. Atât de mult timp pentru mine (ok, asta nu înseamnă că îi voi trimite editorului meu articole scrise de mână în plicuri parfumate!)

"Creativizare"

Asta îmi va fi uşor! Este imposibil ca alături de prietenele şi partenerele mele de business, de tinerii cool, de oamenii din jurul meu să nu fiu creativă.

Independenţa bat-o vina!

Aici va fi nevoie de o altă listă! Voi scrie negru pe alb de ce am nevoie ca să-mi asigur strictul necesar. Şi voi face în aşa fel să obţin singură toate aceste lucruri, fără să mă bazez pe ceilalţi. Sunt sigură că astfel voi fi mai puternică, mai mulţumită de mine şi sigură că ziua de mâine nu poate să-mi aducă nimic rău.

Acesta a fost decalogul. Decalogul Wellness. Încep o călătorie. O bătălie cu mine însămi. Dar sunt decisă să mă bucur de drum!feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou