Sirenele de pe Titan

Pe raft

Sirenele de pe Titan

In aceeasi zi in care am citit despre celulele stem, cuaternioni si laptopul care incape intr-un plic de posta, mi s-a parut foarte firesc sa aflu ca Winston Niles Rumfoord, un gentleman din Newport, Rhode Island, a intrat impreuna cu cainele sau intr-un infundibul cronosinclastic, transformandu-se astfel intr-un fenomen ondulatoriu.

Cei doi pulseaza acum pe o spirala neregulata care incepe din Soare si se termina in steaua Betelguese.   

Winston Niles Rumfoord si buldogul Kazak se aflau in drum spre Marte, intr-o naveta achizitionata cu 58 de milioane de dolari, intr-un moment in care toate guvernele renuntau la explorarea spatiului, din pricina infundibulelor misterioase. Dar astfel de masuri nu il puteau opri pe Winston Niles Rumfoord. Asta inseamna un barbat cu stil.
 
Pe de alta parte, Malachi Constant, cel mai norocos (in traducere bogat) om de pe pla…
 
Dar nu! Nu o sa va mai povestesc nimic! E un lucru rar ca o carte sa iti impuna o stare de blocaj critic, dar "Sirenele de pe Titan" se afla in acest caz. Ansamblul este atat de armonios, fiecare element al mecanismului fictional se intrepatrunde atat de bine cu restul, incat pur si simplu nu poti face o selectie – deci o discriminare – intre ele. Pana si rotitele cele mai mici sunt potrivite cu arta detaliului – a lucrului in filigran, care reuseste sa plaseze un fiecare replica o ironie sau o sursa de umor.
 
"Mi-am gasit un loc unde sa fac bine fara sa fac niciun rau" – spune la un moment dat unul dintre personajele povestii,  care, in mod bizar, nu era critic literar.
 
Am rezistat tentatiei de a mai adauga cateva paragrafe: in cazul de fata, e capcana de a intra in detalii esentiale. Pentru ca intreaga carte e compusa doar din detalii esentiale. O veti citi pe nerasuflate.
 
"Spuneti-mi un singur lucru bun pe care l-ati facut in toata viata dumneavoastra" cere la un moment dat Winston Niles Rumfoord. Daca stati vreun pic pe ganduri inainte de a raspunde, faceti urmatorul lucru: puneti mana pe cartea aceasta si cititi-o.

La sfarsit, veti avea senzatia ca Universul intreg va saluta gestul.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou