Imparateasa Orhidee

Pe raft

Imparateasa Orhidee

O carte despre puterea si violenta sexului, despre loialitate si tradare, despre ultima si mult ponegrita imparateasa a Chinei. Imparateasa Orhidee de Anchee Min (traducere de Mihaela Negrila), o poveste captivanta petrecuta in decorul exotic al Chinei imperiale, istoria unei lumi interzise, care a fascinat, pana acum, cititorii din peste 20 de tari a intrat in Biblioteca Polirom.

Pentru a-si salva familia din ghearele saraciei si pentru a evita casatoria cu varul ei retardat, o tinara din Manciuria participa la selectia concubinelor imperiale, in numar de trei mii. Odata aleasa una dintre cele sapte sotii ale imparatului Hsien Feng, Orhideea trebuie sa infrunte misterele, intrigile, ritualurile si superstitiile Orasului Interzis, in care va ramine timp de 46 de ani, pina la sfirsitul vietii ei. Datorita frumusetii, istetimii si simtului sau politic, Orhideea va urca una dupa alta treptele ierarhiei imperiale, cucerind tronul si devenind ultima imparateasa a Chinei.

Romanul acesta, ca si Becoming Madame Mao, este de fapt o rescriere fictionalizata a istoriei, potrivit editirii Polirom. Anchee Min redefineste figura imparatesei ce a intrat in istoria Chinei drept „o maestra a raului pur si a intrigii”, infatisindu-ne o femeie puternica, fermecatoare si inteligenta, capabila sa guverneze o tara in plina criza, ruinata de razboaiele opiului, jefuita de straini si aflata in pragul unor schimbari politice cu ecouri pe plan mondial.

Anchee Min s-a nascut la 14 ianuarie 1957 la Shanghai, in timpul regimului comunist condus de Mao Zedong. La doar 9 ani, facea parte din Micile Garzi Rosii (o organizatie de tineret initiata la inceputul Revolutiei Culturale, menita sa sustina regimul maoist), iar la 17 ani, in timp ce se afla intr-o tabara de munca, a fost recrutata pentru a juca in unul dintre filmele realizate de celebrul studio cinematografic al doamnei Mao. A emigrat in America in 1984, cu ajutorul actritei Joan Chen. Aici si-a scris cartea de memorii, Red Azalea (1994), care a devenit un bestseller international tradus in peste 20 de limbi. I-au urmat Becoming Madame Mao (2001), Empress Orchid (Imparateasa Orhidee, 2004) si The Last Empress (2007). In prezent, Anchee Min traieste la San Francisco si Shanghai.


feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou