Evenimentul editorial al anului: “Orbitor. Aripa dreapta”

Pe raft

Evenimentul editorial al anului: “Orbitor. Aripa dreapta”

De nimeni altul decat Mircea Cartarescu. Iata, asadar, a treia si ultima parte a trilogiei “Orbitor”. O lansare mult asteptata de lumea literara care l-a admirat, criticat si acuzat de scriitor. Din 11 iulie la Humanitas.

Editura Humanitas lanseaza, pe 11 iulie (la Libraria Humanitas Kretzulescu) si pe 21 iulie (in Vama Veche) ultimul volum al trilogiei "Orbitor", cel care intregeste ceea ce Mircea Cartarescu numea intr-un interviu "cartea vietii mele", comunica Editura Humanitas.

"Despre o carte frumos slefuita, despre o carte uimitoare se spune ca e «o bijuterie». Despre "Orbitor. Aripa dreapta" s-ar cuveni sa se spuna ca este «o vistierie», pentru ca bijuteriile literare sclipesc in fiecare fragment si pe fiecare pagina", afirma Ioana Parvulescu.

Imi amintesc cum l-am decoperit, la randul meu, pe Mircea Cartarescu. Gasisem "Nostalgia" in dulapul unei profesoare din liceu si-am furat-o fara sa stau pe ganduri. Am citit-o pe nerasuflate, o noapte intreaga, revenind cu obsesie la pasajele pe care mintea unei adolescente de 16 ani nu le intelegea.

Apoi am inceput sa caut prin toate bibliotecile orasului meu natal cartile lui. Ghinionul (sau norocul) a facut ca toate sa fie imprumutate. Asa ca am dat iama in librarii si, pana la absolvire, aveam o colectie completa si toate volumele lui citite.

Iar primele doua parti din "Orbitor" m-au marcat cu adevarat. Asa ca nu putem decat sa uram ultimei parti a trilogiei bun venit pe rafturile librariilor si sa ne gasim pe forum cu impresii despre ultima carte a autorului!feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou