3 autori romani, 3 romane erotice

Pe raft

3 autori romani, 3 romane erotice

Va invit la lectura!

1. Ioana Bradea- romanul “Bagau”

Ioana Bradea a debutat in 2004 cu romanul “Bagau“, pentru care a obtinut Premiul pentru Debut al Uniunii Scriitorilor din Romania. In 2005, romanul sau era printre cele mai bine vandute carti ale anului.

Ioana Bradea s-a nascut in 1975 la Bistrita, iar cel de-al doilea roman al sau, publicat in 2010 este “Scotch“.

Bagau” este povestea unei saptamani (dorite oarecare) din viata unei studente in Bucuresti, Andreea, care lucreaza la o linie telefonica erotica. In paralel cu activitatile cotidiene, Andreea rememoreaza, aleatoriu, fragmente din povestea ei de dragoste cu Marius, de care s-a despartit de ceva vreme. Asadar, la o prima constatare, avem aceste doua discursuri – firul epic, povestea care se intinde de “vineri seara” pana “joi” (zilele saptamanii dau insesi titlurile capitolelor), impletit cu firul amintirii (subiectiv, personal, construit din flash-uri ale evenimentelor propriu-zise). Trebuie notat ca firul amintirii nu intrevine de la inceput, ci de-abia din cel de-al doilea capitol.

Mai exista, insa, un al treilea discurs, foarte important, un fel de voce interioara care dubleaza incontinuu firul narativ al romanului, fie ca este vorba de prezentul evenimentelor, fie ca este vorba de inlantuirea faptelor disparate din amintire.

“Radu Cosasu (care mi-a imprumutat “Bagau”-l cu entuziasm) scria in “Dilema Veche” ca finalul nu l-a satisfacut. Nici pe mine – cu precizarea ca, in cazul meu, finalul a-nceput inca de pe la pagina 203-204… Ioana Bradea (n. 1975 la Bistrita) are, indiscutabil, talent; ii mai ramane sa renunte la afectarile filologicale, la lamentarile personale si la zgura “autofictiunii” pentru a reusi sa treaca, intr-adevar si convingator, de la “oral” la “scris”. Deocamdata, “Bagau”-l ei are o hiba majora – ca sa vorbesc ca-n carte: intra iute (in subiect), dar iese (il termina) prea tarziu…“, spunea Alex. Leo Serban intr-o cronica din 2005.

Daca e asa sau nu, aflati citind acest roman!

2. Cecilia Stefanescu- romanul “Legaturi bolnavicioase”

Nascuta in 1975, in Bucuresti, Cecilia a absolvit Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti si a obtinut masterul in Teoria Literaturii si Literatura Comparata a aceleiasi facultati. A publicat in volumele colective Ferestre 98 (1998) si Tescani 40238 (2000). Debuteaza editorial cu “Legaturi bolnavicioase”. Romanul a fost tradus in franceza. Roman ecranizat in 2006 in regia lui Tudor Giurgiu.

carti

Legaturi bolnavicioase



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou