Greatest Passions: An Affair to Remember

Pe ecran

Greatest Passions: An Affair to Remember

Un playboy si o fata cuminte dar cu limba ascutita calatoresc pe acelasi vas spre New York si spre implinirea unor destine deja hotarate. Se indragostesc unul de altul si decid sa se intalneasca peste 6 luni la ultimul etaj din Empire State Building (locul cel mai apropiat de Paradis, dupa cum suspina ea) pentru a se casatori.

Intre timp, fiecare dintre ei are de rezolvat cateva… probleme.

Playboy-ul Nickie Ferrante (actorul Cary Grant) anuleaza casnicia cu una dintre cele mai bogate femei ale Americii. Ar fi reprezentat, cu siguranta, o incununare a carierei lui de pana acum! Dar Ferrante e decis sa devina baiat bun, si – dupa cum i-a promis sotiei din Empire State, se apuca de munca pentru a o putea intretine. Prin "munca", fostul playboy intelege sa picteze niste tablouri incalificabile, dar cu care reuseste totusi sa incropeasca o expozitie.

Terry McKay (actrita Deborah Kerr), viitoarea sa sotie, e de asemenea o intretinuta, si se desparte la randul ei de sursa de bani. Pana la logodna din Empire State va canta intr-un bar din Boston.

Pana in acest moment, filmul e suportabil – suficient de comic, cu dialog viu si personaje rezonabile.  Din momentul mult-asteptat al intalnirii celor doi insa, totul ia cea mai melodramatica si siropoasa turnura cu putinta. Ea are un accident de masina si e paralizata, el o asteapta in ploaie… si ploua si ploua si ea delireaza pe patul de spital… Si mai apare si preotul care ii da o slujba de invatatoare si fostul logodnic care e dispus sa ii plateasca operatia ca sa merga din nou dar ea – nu! – vrea sa faca totul prin propriile puteri si sa il caute pe El dupa aceea etc etc

Corul-copiilor-ingerasi-care-fac-ghidusii-si-iti-topesc-inima-cu-glasurile-lor, a caror invatoare e ea – a reprezentat pentru mine limita de sus a suportabilitatii melodramatice. Cuvintele "artificial", "siropos" si alte cateva care se gasesc mai greu in dictionar m-au insotit in timp ce derulam inainte spre ultima scena – surpriza! – la fel de siropoasa…

Din fericire, avem de ales intre alte cateva variante ale filmului, cum ar fi: "Love Affair" (1939) – varianta originala, cu care re-make-ul din 1957 este identic scena cu scena; "Mann" – o productie Bollywood avandu-i ca protagonisti pe celebrii actori Aamir Khan si Manisha Koirala sau "Nopti albe in Seattle" – varianta cea mai "up to date" – cu actorii Meg Ryan si Tom Hanks, din 1993.


feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou