Good Night and Good Luck

Pe ecran

Good Night and Good Luck

Inca de la debutul sau ca regizor, George Clooney a surprins si a fost laudat de critici. “Confessions of a dangerous mind” a fost un film excelent, sufocant si inteligent. “Good Night and Good Luck” ridica stacheta, iar Clooney abordeaza cu o siguranta surprinzatoare un subiect “fierbinte” in istoria Americii si, de ce nu, a televiziunii.

Filmat in intregime in alb-negru, filmul apare cu dublu-rol: un omagiu adus televiziunii anilor 50 si o lectie (culmea de la un "rookie" intr-ale regiei) despre cum sa faci un film bun.

Istoric (si narativ – in film) faptele stau cam asa: in 1953, Edward R. Murrow, jurnalist si "front-man" la CBS Television, porneste, in ciuda consecintelor, o batalie impotriva lui Joseph McCarty. De ce? Argumentatia este de ordin moral: "We will not be driven by fear into an age of unreason" afirma Murrow.

Daca ar fi sa facem un paralelism intre administratia de atunci si cea Bush-Cheney atunci asemanarile ar fi evidente. Dincolo de toate aspectele, Clooney isi pune din nou pe pelicula convingerile sale politice. Insa o face pe soptite, fara a judeca, fara a-ti impune nimic, ci doar ilustrand niste adevaruri si fapte istorice.

Estetic si cinematografic, "Good night and Good luck" e minunat. Alb-negrul e mai alb-negru ca niciodata, fumul de tigara e de o coloritura eleganta, iar jazzul e la el acasa. Imaginea, punctata de lumini si umbre te introduce excelent in starea de tensiune de pe platourile televiziunii. Iar dincolo de prestatiile actoricesti impecabile (Patricia Clarkson, Robert Downey Jr., Frank Langella, Ray Wise, Jeff Daniels, Clooney etc.) regizorul il pune in rolul lui McCarty chiar pe McCarty. Nu schimba cu nimic, nu denatureaza nimic, ci doar introduce imagini de arhiva. Si aici puncteaza foarte bine.

"Good night and Good Luck" ne demonstreaza inca o data ca istoria recenta este un subiect important. Ca nu trebuie uitata si ca trebuie sa tragem invataturi de la ea. Iar, din punct de vedere cinematografic, il confirma pe Clooney (deja de la al doilea film) ca un regizor excelent. Recomand tare!feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou