Caldura si reverie – Little Miss Sunshine

Pe ecran

Caldura si reverie – Little Miss Sunshine

Un nou “independent”, o noua portie de cinematografie de calitate. “Little Miss Sunshine” e un film frumos, si, dincolo de impresia care ti-o lasa pe parcurs, un film ce insufla optimism existential.

Avem o familie atipica (atipic este si filmul - un alt contra-hollywoodian prin excelenta) formata din niste oameni care "imbratiseaza" esecul: avem tatal (Gregg Kinear) – un ratat profesional care traieste cu iluzia reusitei, punandu-si sperantele in 9 pasi de succes; avem mama (Toni Collette) – o casnica ultra-folosita si uzitata; bunicul (Alan Arkin) – un narcoman care traieste cu regrete erotice; unchiul (Steve Carell) – un "intelectual" homosexual cu tendinte sinucigase; baiatul (Paul Dano) – un avid cititor de Nietzche ce a facut un pact sa nu mai vorbeasca; si in sfarsit o avem pe Olive (Abigail Breslin) – o fata dulce, grasuta, care viseaza sa devina miss.

Iar cand Olive este admisa in finala concursului Little Miss Sunshine, dupa ce finalista precedenta s-a retras, toti se imbarca intr-o dubita VW (hippie) pentru a-i acorda fetitei sansa de a participa la concurs.

Avem de-a face cu un road-trip de regasire interioara, in care protagonistii nostri isi "leaga" vietile si se cunosc cu adevarat. Ajunsi la concurs, gasesc fetite imbracate ca niste papusele, "aruncate" intr-un show ultra-comercial, copiat dupa formatele emisiunilor televizate. Astfel, imaginea succesului devine mult mai groteasca decat esecul insusi.

Dozat cu umor fin, filmul reuseste sa nu-ti insulte inteligenta si sa te poarte intr-o poveste frumoasa, cu iz european, in ciuda faptului ca avem de-a face cu o familie americana.

Regizat de niste debudanti, Jonathan Dayton si Valerie Faris, filmul nu are minusuri (poate la montaj pare pe alocuri putin fortat) si cand se termina mai vrei sa-l vezi o data. Iar esecul in jurul caruia se invarte filmul, paleste in umbra unui mesaj mult mai puternic – sa nu te "ratezi" pe tine. Recomand cu caldura.feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou