Tabloul lui Van Dyck, descoperit in subsolul Muzeului din Madrid

In rama

Tabloul lui Van Dyck, descoperit in subsolul Muzeului din Madrid

In subsolul Muzeului din Madrid a fost depozitat, ani de-a randul, tabloul pictorului flamand Vand Dick. Lucrarea “Fecioara si Pruncul” a revenit Academiei San Fernando.

Tabloul lui Van Dyck, descoperit in subsolul Muzeului din Madrid

Tabloul depozitat mai bine de un secol intr-un muzeu din Madrid a fost identificat drept o opera a maestrului flamand din secolul al XVII-lea, Antoon van Dyck, a anuntat, joi, cotidianul spaniol El Pais, citat de AFP.

Tabloul a fost depozitat timp de mai bine de un secol in subsolul Academiei regale de arte frumoase San Fernando din Madrid, care functioneaza in prezent ca muzeu.

Lucrarea “Fecioara si pruncul”, pana atunci considerata doar o copie, o prezinta pe Fecioara Maria tinandu-l in brate pe pruncul Iisus, sub privirea Mariei-Magdalena, a regelui David si a Fiului Ratacitor din Noul Testament.

Cativa experti in restaurare au analizat cu minutiozitate aceasta pictura, cu ajutorul unor pigmenti si a razelor X, confirmand autenticitatea tabloului lui Van Dyck, in iulie 2010.

Tabloul, realizat in jurul anului 1625, facea parte, la inceput, din colectia ducelui de Medina de las Torres, viceregele spaniol al orasului Napoli.

La mijlocul secolului al XVII-lea, tabloul a fost transportat la Manastirea Escorial, din apropiere de Madrid, reusind sa scape jafurilor efectuate in timpul invaziei napoleoniene din 1808. Ulterior, pictura a fost transferata Academiei San Fernando.

Antoon Van Dyck, decedat la varsta de 42 de ani (in anul 1641), si-a pus semnatura pe aproximativ 800 de tablouri.

Sursa: Mediafaxfeedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou