Noaptea muzeelor europene

In rama

Noaptea muzeelor europene

“Noaptea muzeelor europene”, care va avea loc pe 17 mai, va reuni, la a patra editie, aproximativ 2.000 de institutii, dintre care jumatate din Franta, a anuntat ministrul francez al Culturii, Christine Albanel.

Manifestarea permite vizitarea muzeelor, gratuit in majoritatea cazurilor, la o ora tarzie (de la 19.00 la 1.00 dimineata) si are ca scop incurajarea publicului larg, in special a tinerilor, de a descoperi colectiile muzeelor.

Creata la scara europeana, in 2005, manifestarea, care in Franta a debutat in 1999, include pentru prima data anul acesta muzee din Scotia, Irlanda de Nord si Copenhaga (Danemarca).

O "implicare mai puternica" se va face simtita in Belgia, Serbia si orase precum Barcelona si Bucuresti, a indicat ministerul francez al Culturii.

In acest an, manifestarea va fi organizata in preajma Zilei Internationale a Muzeelor (18 mai), fiind un eveniment patronat de Consiliul International al Muzeelor.

Anul trecut, Noaptea muzeelor a fost organizata pe 19 mai, la manifestare participand aproximativ 2.000 de muzee de arta, istorie, etnografie si stiinta, din aproape 40 de tari europene. Din Romania, in cadrul evenimentului si-au deschis portile Muzeul National de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Muzeul Astra din Sibiu, Muzeul National de Geologie din Bucuresti, Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR), Muzeul Colectiilor de Arta etc.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou