Moda, reflectata de fotografie: Helmut Newton

In rama

Moda, reflectata de fotografie: Helmut Newton

Helmut Newton a fost unul dintre fotografii de moda celebri ai secolului al XX-lea. Opera sa a revolutionat atat lumea modei, cat si pe cea a fotografiei, reusind cu stil sa le imbine pe ambele. Daca iti place moda sau adori revistele glossy si tocurile, cu siguranta vei aprecia arta lui Helmut Newton, pentru ca, fara acesta, lumea modei nu ar fi la fel.

Newton a valorificat in fotografiile sale un stil aparte, cu puternice accente erotice. A debutat in fotografia de moda in 1946, devenind celebru in 1961, dupa colaborarea cu Vogue Paris.

Celebrele fotografii ale lui Helmut Newton

arta fotografiei

Fotografia de moda implica haine sau, dupa cum le numeste industria modei, ‘collectii’. Insa croiul propriu-zis al creatiilor de moda nu era subiectul principal al fotografiilor lui Helmut Newton. Imaginile sale transcendeau moda, devenind o proiectie a propriilor sale ganduri, sperante si vise. Newton a transpus in imagini ceea ce putini indrazneau pe atunci doar sa gandeasca.

creatii designeri

Imaginile lui Helmut Newton erau imbibate de realitate, creativitatea lui inspirandu-se din viata de zi cu zi. Motivat de aprecierea corpului feminin si de preferinta inevitabila pentru situatiile riscante, Newton a contribuit, prin fotografia sa, la revolutia sexuala din anii ’60-70, perioada in care el a dobandit notorietate. A fotografiat unele dintre cele mai frumoase femei din lume in ipostaze ce le puneau in valoare sexualitatea, senzualitatea si alura dominanta.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou