Desene si proiecte de arhitectura

In rama

Desene si proiecte de arhitectura

Intre 15 aprilie 2009 – 31 octombrie 2009 la Muzeul National de Arta al Romaniei are loc expozitia Ion Mincu. Desene si proiecte de arhitectura. In expozitie sunt prezentate sase foi de examen cu schite de proiecte pe teme date si trei carnete insumand 85 de schite din perioada studiilor lui Ion Mincu.

Cabinetul de Desene si Gravuri al Muzeului National de Arta al Romaniei prezinta expozitia temporara Ion Mincu. Desene si proiecte de arhitectura, deschisa publicului in cadrul Galeriei de Arta Romaneasca Moderna, in salile dedicate expunerii de arte grafice. Organizatoarea expozitiei este Elena Olariu, specialist al Muzeului National de Arta al Romaniei.

Expozitia Ion Mincu. Desene si proiecte de arhitectura este o premiera absoluta, intrucat treizeci si cinci de proiecte si desene, la care se adauga trei carnete de schite ale marelui arhitect, sunt expuse pentru prima data intr-un muzeu. Lucrarile fac parte dintr-o noua colectie dedicata desenelor de arhitectura din cadrul Cabinetului de Desene si Gravuri, initiata in anul 2005. Toate schitele si proiectele lui Ion Mincu provin din fondul Muzeului Al. Saint-Georges.

Ion Mincu (1852-1912) este creatorul stilului neoromanesc in arhitectura. Sursele sale de inspiratie au fost arhitectura bisericeasca bizantina, arhitectura vechilor conace boieresti si a caselor taranesti, precum si pitorescul mahalalelor bucurestene, care pastrau elemente cu influente orientale.

In expozitie sunt prezentate sase foi de examen cu schite de proiecte pe teme date si trei carnete insumand 85 de schite din perioada studiilor lui Ion Mincu la Scoala Nationala de Belle Arte din Paris.

La acestea se adauga desene si acuarele cu peisaje si vestigii arheologice din timpul calatoriilor sale in Italia, precum si trei schite pentru proiectul restaurantului cu specific romanesc care urma sa fie instalat la Expozitia Universala de la Paris din anul 1889.

Din expunere face parte si unul dintre planurile de fatada pentru Scoala Centrala de Fete, cel mai reprezentativ proiect arhitectonic in stil neoromanesc al lui Ion Mincu. Se mai pot vedea, de asemenea, schite de arhitectura funerara si de mobilier bisericesc realizate de marele arhitect.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou