Bienala de Arte de la Venetia

In rama

Bienala de Arte de la Venetia

Bienala de Arte de la Venetia este unul dintre cele mai importante evenimente pentru arta contemporana si reuneste curatori, artisti, colectionari si iubitori de arta din toata lumea.

Editia 54 a Bienalei de Arta de la Venetia, “ILLUMInations” este curatoriata de Bice Curiger, si este deschisa publicului larg din data de 4 Iunie pana in 27 noiembrie.

Grandioasa expozitie reuneste 89 de tari participante (in crestere fata de cele 77 de tari participante in 2009) si 83 de artisti.

Bienala de arte de la Venetia a fost fondata in 1895. Evenimentul are loc odata la doi ani si dureaza 6 luni, fiecare tara invitata organizand o expozitie. Locatia originala a expozitiilor a fost la Giardini, un parc in zona Castello, Venetia.

De-a lungul anilor, tarile participante au construit aici “pavilioane” permanente. Chiar si fara exponate, aceste pavilioane in sine, pot fi considerate opere de arta. Vechiul santier naval al Venetiei, Arsenale, gazduieste de asemenea o parte a expozitiei.

De asemenea, foarte multe evenimente conexe au loc in perioada Bienalei de arta, inclusiv un festival de film si un festival de dans modern. In anii pari Venetia gazduieste Bienala de Arhitectura, care este organizata dupa modelul celei de arta.

Bienala de arta 2011 (54): ILLUMInations

Titlul celei de-a 54-a editii, “ILLUMInations” atrage atentia asupra importantei evenimentelor artistice de acest gen intr-o lume globalizata. Personal, sunt interesata de tendinta artistilor contemporani de a stabili un dialog relevant cu privitorul, si de a schimba modul in care arta contemporana este privita.

Va prezint pe scurt cateva dintre expozitiile mele preferate de la Bienala de Arte de la Venetia.

1. Pavilionul SUA “Track and Field”

Artistii Allora & Calzadilla reprezinta Statele Unite ale Americii la bienala. Este pentru prima oara cand un duo artistic a fost ales ca reprezentant pentru a reprezenta SUA.

usa la bienala de arte de la venetia

Una dintre exponatele lor reprezinta un tanc de 80 de tone rasturnat, asezat in fata pavilionului Statelor Unite, transformat prin montarea unei benzi de alergare. Laureatul olimpic Dan o’Brien alearga pe aceasta banda dupa un orar prestabilit.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou