Stii totul despre imbaierea cainelui?

Animale de casa

Stii totul despre imbaierea cainelui?

Daca te-ai intrebat mereu cand este momentul potrivit pentru a-ti spala cainele si cat de des ar trebui spalat, vei gasi aceasta si chiar mai multe informatii in urmatorul articol. Daca nu stii cum sa iti speli cainele sau ce produse cosmetice sa folosesti, aceste randuri iti vor oferi toate informatiile de care ai nevoie pentru a avea un animal de companie satisfacut.

Ai vrea sa transformi baita cainelui tau intr-o experienta placuta pentru amandoi? Invata cum sa procedezi, pentru ca prietenul tau cel mai bun sa isi doreasca o baita in mod regulat.

Cum stii cand e timpul sa il imbaiezi?

Cand vine vorba de imbaierea cainelui tau, trebuie luate foarte multe lucruri in considerare, deoarece conditiile sunt diferite de la o rasa la alta. Chiar si samponul folosit trebuie personalizat uneori in functie de rasa, alteori in functie de tipul parului, dar si de freceventa cu care se joaca in afara casei. Un caine ce va avea parul mai neted, la fel ca un caine care petrece mult timp afara, va trebui spalat mai des. Pentru a face un program de imbaiere potrivit cainelui tau, vorbeste cu un medic veterinar.  

Cat de des trebuie spalat un caine?

Imbaierea nu este necesara de cate ori parul cainelui pare putin murdar. Exista si metode alternative de curatare cum ar fi perierea uscata. Este de evitat sa iti imbaiezi cainele prea des, deoarece acesta isi pastreaza pielea hidratata cu ajutorul anumitor substante naturale din blanita.

Nu uita sa ai la indemana tot ce ai nevoie inainte de a pregati cainele pentru imbaiere:

  • Produsul cosmetic recomandat de medic
  • Uleiuri de baie pentru hidratare
  • Un prosop mare si calduros, dar si un burete curat
  • O zona calduroasa unde il vei duce dupa baie
  • Daca vrei sa folosesti vana, pregateste si lesa
  • Diverse perii pentru blanita
  • Perii mai fine pentru zonele dintre degete
  • Un covor anti-alunecare in vana
  • Cainii pot fi imbaiaiti doar dupa ce au implinit o luna. Puii sunt mai sensibili la imbaiere, deoarece au nevoie de multa caldura. Astfel, locul de imbaiere trebuie ales cu grija, evitand o scadere mare de temperatura.
  • Blanita cainelui nu e usor de spalat. Astfel, nu ar strica sa il periezi inainte, pentru a nu ii incalci parul si mai tare prin intermediul baitei.

Acopera-i urechile!

Cu toate ca nu toata lumea practica acest obicei, este preferabil ca urechile sa fie acoperite pentru a evita ca apa sa intre in urechi. Majoritatea animalelor de companie sunt sensibile in zona urechilor, deci e mai bine sa eviti orice neplacere. Poti sa le acoperi cu tampoane de vata sau cu pansamente sterile. Fii atent la marimea folosita ca sa nu apara accidente. Ofera o atentie deosebita si temperaturii apei, deoarece aceasta  trebuie sa fie pe placul cainelui tau. Medicul veterinar iti poate indica temperatura perfecta pentru rasa si varsta cainelui tau.

Sampoanele pentru caini sunt produse cosmetice recomandate pentru un motiv. Cu toate acestea, unii caini pot fi sensibili chiar si la aceste produse. De aceea, este recomandat sa diluezi samponul inainte de folosire. Astfel, vei reduce efectul produselor chimice aflate in lista de ingrediente a acestuia.

Sunt diferite simptome ce iti pot indica daca animalul tau a avut o reactie alergica la samponul folosit. Unul dintre cele mai banale simptome este aparitia unor pete rosii. Cu toate ca e recomandat putin calciu, este mai sigur sa faci o vizita la medicul veterinar.

Imbaierea propriu-zisa


Inainte de a aseza cainele in cada, trebuie sa pregatesti un vas sau un pulverizator cu care sa ii stropesti balnita. Odata ce blanita este uda, se poate aplica samponul, masandu-l in blanita. Acesta se va simti la fel de rasfatat ca si la un salon de masaj.

Protejeaza-ti animalul de companie atat in zona ochilor, cat si in zona urechilor. Ar fi extrem de neplacut daca acestea ar intra in contact cu samponul. Este recomandat sa ii cureti fata cu ajutorul unui burete. Clatirea joaca un rol foarte important in imbaierea cainelui. Ia-ti timpul necesar pentru a clati cainele cat mai bine. Astfel, vei evita diverse probleme ca alergiile si matreata.

Odata ce ai terminat baita, trebuie sa te pregatesti pentru ca acesta sa isi scuture blana.

Usca parul cainelui cu ajutorul unui prosop, iar daca folosesti uscatorul de par, foloseste-l la intensitate minima. Fii atent cum il stergi in zona ochilor si a urechile pentru a evita infectiile. Tine cainele la caldura pana blana i s-a uscat in totalitate. Trebuie sa ai gria de sanatatea cainelui tau.

 



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou