Igiena cainelui

Animale de casa

Igiena cainelui

Pe langa mancare, un adapost, plimbari in aer liber si multa multa dragoste, orice caine are nevoie si de o igiena saptamanala sau lunara. Si pentru ca singur nu prea poate sa si-o faca, aici intervine ajutorul tau sau al unui medic veterinar.

Iata care sunt etapele principale din toaleta unui caine:

Ochii

Poate ai observat ca unele rase de caini prezinta o urma rosie-bruna lasata de lacrimile care se scrug in exteriorul ochiului. Aceste rase (mai ales) au nevoie de o ingrijire speciala. Daca si catelusul tau face parte din aceasta categorie, sterge zona cu un pansament curat de fiecare data cand ai ocazia sau mergi la un veterinar pentru a primi un sfat specializat si niste picaturi pentru el.

Unghiile

Unghiile trebuie taiate in mod regulat, mai ales daca animalul tau de companie nu este foarte activ, ele nu se pot toci destul de mult. Le poti taia cu ajutorul unei unghiere speciale (le poti cumpara de la magazinele specializate). Ai mare rabdare cand faci acest lucru, nu este o “activitate” care ii face placere.

Unghiile foarte lungi il poate impiedica pe animalul tau sa mearga sau, mai rau, isi poate provoca rani.

Urechile

Igiena urechilor unui caine este foarte importanta mai ales pentru rasele cu urechi cazute, care nu se aerisesc bine. Ele trebuie curatate saptamanal, iar parul in exces trebuie tuns, pentru a evita infectiile.

Urechile murdare se sterg usor cu un prosop umed. Partea interioara a urechilor trebuie, la randul ei, curatata regulat cu o carpa moale sau un servetel de hartie.

Baia

Baia unui caine nu trebuie neglijata, dar nici sa fie in exces (poate duce la uscarea pielii), cel mai bine este sa intrebi medicul veterinar cat de des trebuie spalat cainele tau (exista rase care nu necesita decat o singura baie pe an).

Sfaturi:

  • apa nu trebuie sa fie nici prea fierbinte, nici prea rece
  • samponul si produsele pentru igiena trebuie sa fie strict destinate animalelor si nu trebuie folosite in exces
  • dupa spalare, infasoara cainele intr-un prosop si usuca-l cat mai repede (iarna, tine-l intr-o paturica pana se usuca foarte bine)

Tot la capitolul baie, cainele trebuie spalat pe labute (sau si pe burta daca s-a bagat in noroi sau praf) de fiecare data cand este adus de afara.

Parazitii unui caine

In timpul anotimpului cald riscul ca un caine sa ia purici sau capuse este extrem de mare. De aceea, mai ales in aceasta perioada, trebuie sa iei masuri de precautie. Este recomandata o deparazitare o data pe luna in anotimpul cald si o data la doua luni in cel rece (cel mai cunoscut produs de deparazitare externa este Frontline)

Nici deparazitarea interna a unui caine nu trebuie neglijata (glandele perianale trebuie facuta la doua-trei luni).



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou