Dresarea cainelui – muscatul

Animale de casa

Dresarea cainelui – muscatul

Chiar daca se joaca, catelusul tau si musca. Muscatul este una dintre cele mai frecvente probleme cu care te confrunti in postura de nou posesor de caine, indiferent daca vorbim de un catelus, de un caine adult adoptat sau unul cumparat de la pet shop.

Daca problema persista, trebuie sa actionezi si sa-i dai de inteles ca nu accepti aceasta practica.

Cainele este un animal iubitor, dragastos si foarte atasat de tine. Trebuie sa-l inveti sa-si limiteze pornirile cu care s-a nascut. Ideal e ca, pana la varsta de 4 luni, sa-l inveti sa-si inhibe instinctele. In mod normal, el invata acest lucru de la mama si ceilalti membri ai familiei. Insa cel mai adesea puiul este luat de langa parinti inainte ca familia sa-si puna amprenta asupra caracterului sau. De aceea, trebuie sa compensezi prin dresaj.

Un caine sociabil nu musca!


Permitandu-i catelului sa interactioneze cu alti caini, ii dai sansa sa-si improspateze memoria cu ceea ce invatase de la parinti. Jucandu-se, el interactioneaza si musca. In urma unor astfel de jocuri cainele invata sa-si inhibe acest obicei, invata sa-si controleze pornirile.

Daca este prea aprig sau grosolan, va afla pe pielea lui in urma interactivitatii cu ceilalti caini. Trebuie sa invete pe propria experienta ca muscatul e un obicei prost care poate produce rani si suferinta. Un alt aspect important in socializarea cu alti caini e faptul ca patrupedul tau va creste fara sa aiba frica de alti caini si va scapa de energia in plus de care dispune fara a rani pe cineva.


Daca catelusul tau are prieteni canini (sau chiar pisici) cu care sa se joace, nu te vor considera un membru al familiei cu care se musca, astfel sansele ca patrupedul tau sa te muste scad dramatic.
Lipsa socializarii duce la… nevoia de a musca!

Daca catelusul tau nu intra in contact cu alte animale, nu are parte de socializare si se va folosi de instincte pentru a se juca. Lipsa socializarii duce adesea la un comportament agresiv. In fata unei situatii nemaiintalnite (sau a unei persoane straine), cainele tau poate reactiona in 2 modalitati: fie ii va fi teama sa interactioneze, fie va deveni agresiv in speranta ca va scapa de situatie/persoana. Asa apar cazurile copiilor muscati de cainii de companie. Pana la varsta de 4 luni catelusul tau trebuie sa intre in contact cu diverse tipuri de persoane, situatii neprevazute si locuri noi.

Daca ai un caine de talie mare, varsta de 4 luni e uneori prea inaintata deoarece, din cauza dimensiunii, multe mame refuza sa-si lase copiii in preajma unor caini mari. Ai fi surprins sa afli ca multe persoane confunda puii de 4-5 luni cu adulti, totul din cauza marimii cainelui. In plus exista preconceptia generala: cu cat e mai mare cainele, cu atat e mai greu de controlat. Daca vrei ca puiul tau patruped sa nu dezvolte frica sau aversiune fata de ceva sau cineva, atunci ar fi bine sa-l lasi sa socializeze inca din primele zile de cand l-ai adus acasa, de preferabil pana la varsta de 4 luni!



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou