Acvariul cu apa dulce

Animale de casa

Acvariul cu apa dulce

Un acvariu trebuie sa fie decorat cu podoabe ce stralucesc in apa. Acestea pot sa fie pietre de diferite marimi sau culori, plante, pereti despartitori etc.

 

 

Tipuri de pietris pentru diferite specii de pesti


Decoratiile dau acvariului o atmosfera caracteristica. Baza acvariului este un element foarte important pentru aspectul sau general. Poate te vei intreba ce folos iti va aduce decorarea fundului acvariului, si intr-adevar, pentru unele specii, poate fi doar de decor, deoarece in cursul vietii lor nici nu ating fundul acvariului. Structura, culoarea acestui spatiu, marimea pietricelelor sau forma lor, sunt determinate de speciile de pesti pe care urmeaza sa ii tii aici sau de imitarea cat mai detaliata a conditiilor naturale de viata ale acestora. Pietrisul, mai ales cel cu granule mari, este cel mai folosit material pentru baza acvariului.

Tonurile de culori sunt variate, avantajul acestora fiind ca radacinile plantelor de apa isi pot gasi loc printre pietrele mai mari cu usurinta si este mai usor de curatat decat nisipul cuartos. Dezavantajul ar fi ca acelor specii carora le place sa se ascunda de obicei in nisip sau sa caute, nu o pot face intre aceste particule mari (ca de exemplu pestele banda-Pantera, melcul malaezian sau speciile Corydoras).

Pentru acestea, cel mai potrivit este nisipul cuartos. Acesta este de obicei gri la culoare, dar exista si negru (ars) sau alb. Avantajul acestuia sunt granulele marunte pe care le prefera speciile care scormonesc. Trebuie sa fii prudent cu pietrisul, deoarece poate contine calcar, de aceea este bine sa ii testezi nivelul de acid inainte de a-l pune in acvariu. Este important de asemenea sa fie spalat minutios.

 

 feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou