5 secrete ale uleiurilor esentiale pentru aromoterapie

Mayra recomanda

5 secrete ale uleiurilor esentiale pentru aromoterapie

Aromoterapia este ramura terapeuticii de inspiratie naturista, mai precis fitoterapeutica, ce urmareste ameliorarea sau vindecarea diverselor boli, pe calea aromelor si a parfumurilor, respectiv pe calea unor produsi volatili si odoranti, extrasi din plante aromatice, produsi care se prezinta sub forma unor esente naturale sau a unor uleiuri volatile.

Aromoterapia trebuie realizata intr-o camera foarte aerisita (dar temperatura sa fie de cel putin 20 de grade) si poate fi combinata cu meloterapia (ascultarea muzicii preferate). Incaperea se decoreaza cu lumanari care au culoarea in functie de efectul dorit. Cele rosii au efect afrodisiac, galbene si portocalii se folosesc la energizare, albastre si verzi pentru relaxare si echilibrare emotionala. Se mai pot intrebuinta betisoare parfumate, diferite ustensile si candela pentru aromoterapie.

Cum se utilizeaza candela?

Se pune apa calduta in farfuria candelei, se adauga 3-5 picaturi de ulei si se aprinde lumanarea. Se va avea grija ca atata timp cat lumanarea este aprinsa, farfurioara sa nu ramana fara apa. Nu se recomanda folosirea candelelor in camerele cu copii mici nesupravegheati, deoarece se pot accidenta.

Pentru a avea rezultate optime, este vital sa folosim numai uleiuri esentiale pure de calitate superioara. Se pare ca, numai 5% dintre uleiurile esentiale produse in lume sunt folosite pentru aromoterapie. Comerciantii de uleiuri esentiale aprovizioneaza in mare parte industria parfumului, pe cea alimentara, farmaceutica si pe cea chimica. Industria alimentara si cea a parfumului sunt mult mai interesate de mirosul sau de gustul unui ulei decat de efectele sale terapeutice.

Uleiurile esentiale folosite in aromoterapie trebuie sa fie pe cat posibil pure, naturale si “complete”, pentru ca acestea sa indeplineasca efectele terapeutice dorite.

Uleiurile esentiale sunt extrem de pretioase. Acestea sunt distruse de lumina ultravioleta si se deterioreaza mai rapid de aceea exista cateva reguli in ceea ce priveste cumpararea si depozitarea lor.

1. Recipientele de sticla simpla sau din plastic nu contin uleiuri esentiale pure. Cumparati intotdeauna uleiuri in sticle de culoarea chihlimbarului.

2. Cat de vechi sunt? Uleiurile esentiale pure vor rezista aproximativ 3 ani de la data imbutelierii. In conditii excelente de imbuteliere si de pastrare acestea pot rezista in jur de 5 ani.

3. Sunt expuse direct la soare? Nu trebuie sa stea niciodata direct in soare, deci evitati pervazurile prea luminoase. Nu sunt rezistente la temperaturi extreme. Sunt extrem de volatile ceea ce inseamna ca se evapora rapid.

4. Toate uleiurile esentiale au acelasi pret? Daca da, atunci cu siguranta nu achizitionati uleiuri esentiale pure. De exemplu, uleiul pur de trandafir este mult mai scump decat cel de lavanda sau de rozmarin.

5. Uleiurile esentiale pot fi diluate in ulei vegetal? Odata ce uleiurile esentiale sunt diluate in ulei vegetal, viata acestora este redusa in mod spectaculos.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou