Visul unei nopţi indiene

Tips and tricks

Visul unei nopţi indiene

Probabil că zilele astea visăm la vacanţe la Polul Nord. Ce ne facem însă în mijlocul unei veri indiene, la nişte cote la care explodează nu doar termometrul ci şi libidoul?

Recunosc că am încercat să uit de explozia temperaturilor exterioare, dar cu greu se lasă ignorate şi trag după ele şi explozii interioare. Atunci la ce să ne împotrivim în loc să profităm de pe urma lor? Poate că la muncă este mai greu, în ciuda aerului condiţionat şi a apei plate, dar în viaţa de cuplu nu strică deloc. Vă spun şi de ce: între gradele de afară şi gradul de dezinhibiţie al persoanei există o legătură invers proporţională. Cum creşte temperatura, cum scade numărul hainelor. De aici nu mai sunt prea mulţi pasi pentru ca atmosfera să se poată încinge instant.

Nu degeaba se vorbeşte de nopţi fierbinţi însă a păstra un creier bine răcorit este o necesitate. În primul rând, pentru că este nevoie de câţiva pigmenţi de imaginaţie care să se bronzeze sub soarele dorinţelor. Un exemplu de senzualitate tropicală, fierbinte, densă, ni-l oferă cultura indiană. Vă rog să nu vă gândiţi direct la idile bollywoodiene, cântece tărăgănate şi dansuri din buric, decât dacă doriţi să vă amuzaţi copios împreună cu partenerul. Dincolo de floarea cu doi grădinari sau alte producţii, această cultură te poate surprinde plăcut dacă o adaptezi la dorinţele şi la personalitatea cuplului tău.

Mă gândesc la un decor oriental şi la muzică seducătoare, dar nu neapărat precum în peliculele sus-amintite. Aromele exotice te ajută să pui în scenă o ocazie de evadare din realitatea prăfuită. Poate ai auzit deja de Masala, un amestec de arome specifice bucătăriei indiene, merită încercat şi sub formă de beţişoare parfumate, în care plutesc aluzii afrodisiace.

Mâncarea indiană în sine garantează o revitalizare a apetitului, începând cu cel culinar. Dovezi găseşti pretutindeni, chiar şi în numele plantelor folosite (ghimbirul, de exemplu, se traduce într-un vechi dialect, prin "trup excitat"). A fost nevoie de o incursiune într-o tradiţie culturală foarte aromată ca să mă conving de mâncărurile delicioase, cu care interacţionezi integral, folosind degetele. Este indicat să ai la îndemână iaurt ca să stingi nebunia de senzaţii pe care ţi le provoacă. Dacă nu suporţi prea bine condimentele, poţi compensa cu priviri încărcate de subînţelesuri, iar pentru tradiţionalişti, recomand cel puţin un strop de hel (cunoscut si sub numele de cardamom) în cafeaua de după.

În ciuda temperaturilor paroxistice, de ce ar lipsi un strop de dramatism din acest scenariu? Când vorbim de identitatea sexuală a Indiei, majoritatea zâmbim atotştiutor: "mmm, Kama Sutra…". O privire mai îndeaproape ne arată însă că aceasta se numeşte artă pentru că nu poate fi practicată precum exerciţiile fizice, că ţine şi de ingrediente interioare şi spirituale, că este vorba, de fapt, despre dragoste şi doar parţial de acuplarea propriu-zisă. Poate că ideile şi ilustraţiile din Kama Sutra să cam taie din avânt, dar putem oricum să eliberăm fanteziile, creând ceva nou pe ritmuri vechi.

Mă refer la dans, muzică şi, mai ales, atitudine. Plăcerea estetică şi cea erotică sunt reunite sub denumirea de Kama, nu sub cea de kitsch. Mărturisesc că nu mă dau în vânt după şoapte dulci precum "Chori Chori Chupke Chupke" ("în secret, în tăcere", dacă sunteţi curioase). Un costum zornăitor asortat mişcărilor din ombilic nu este obligatoriu instrumentul potrivit. Muzica tradiţională se poate înlocui cu alte vibraţii sonore care te ajută să te relaxezi, să îţi doreşti să calci pe un tărâm de vis (aţi ascultat vreodată vocea caldă a lui Jim Morrison în "Indian Summer", de exemplu?). În ce priveşte preferinţele muzicale, singura condiţie mi se pare a fi armonizarea gusturilor personale cu cele ale partenerului.

Undeva la confluenţa dintre cultura autohtonă şi cea indiană găsiţi enigmatica Maitreyi. Jocul atingerii picioarelor goale şi al atingerilor senzuale graduale poate că au fost doar un deliciu febril al lecturilor de liceu, însă – puse în practică cu voluptate şi maturitate, se potrivesc mai bine în umbra budoarului. Cred că incandescenţa se poate atinge atunci când laşi ingenuitatea să se contopească cu patima, precum fecioara indiană a lui Mircea Eliade. 

O explorare sinceră a celuilalt, prin intermediul tuturor simţurilor, psihicului şi sufletului, fără graba şi goana după atingerea unui obiectiv oarecare – sunt elemente care te pot duce mai aproape de Kama (conştiinţa plăcerii) decât ai crede.feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou