Top 10 mituri despre pilula

Tips and tricks

Top 10 mituri despre pilula

Anticonceptionale orale sau pilulele contraceptive au un renume de poveste. Daca intrebi 10 femei, vei primi cel putin 12 raspunsuri contradictorii. De ce? Pentru ca miturile care circula sunt din cele mai frecvente. De la cancer la ingrasare, pilula contraceptiva le face pe toate.

Mitul 4: Pilula provoaca cancer
Verdict: FALS

Studiile nu au demonstrat o legatura evidenta intre aparitia cancerului in cazul femeilor care folosec contraceptive orale. Se pare ca pilulele reduc riscurile pentru unele forme de cancer si cresc usor riscul altor forme de cancer.

Cancerul endometrial si cel ovarian este redus cu pana la 50% prin folosirea pilulelor. In schimb, studiile au observat o mica amplificare a riscului cancerului de san. Insa nimeni nu poate spune clar care sunt cauzele cancerului, asa ca, pana la o dovada clara, toate aceste mituri nu sunt decat pure speculatii.

Mitul 5: Trebuie sa iei o pauza din cand in cand
Verdict: FALS

Nu exista niciun motiv pentru care o femeie sanatoasa sa ia o pauza de la administrarea pilulelor. Anticonceptionalele orale sunt printre cele mai eficiente contraceptive de pe piata, iar pauza nu va face decat sa creasca riscul unei sarcini nedorite.

In plus, vei trece iar prin perioada de acomodare (uneori greturi, varsaturi, dureri de cap) cand vei relua administrarea lor.

Mitul 6: Ai nevoie de acordul parintilor
Verdict: FALS

Medicul de familie nu are nevoie de acordul parintilor tai pentru a-ti prescrie anticonceptionale, in cazul in care esti inca minora. Insa tratamentul cu anticonceptionale este unul despre care ar trebui sa discuti cu familia ta sau macar cu mama ta.

Sanatatea ta este confidentiala, asa ca medicii nu au voie sa divulge astfel de informatii.

Mitul 7: Pilula = Infertilitate
Verdict: FALS

Indiferent de perioada in care o femeie a luat anticonceptionale, nu exista nicio legatura intre pilule si infertilitate. Stadiul de fertilitate revine imediat dupa incetarea tratamentului cu pilule anticonceptionale. Tocmai de aceea este important sa nu uitati de pilula zilnica.

Mitul 8:  Pilula te protejeaza impotriva BTS
Verdict: FALS

Pilula anticonceptionala nu ofera nicio protectie impotriva maladiei HIV/SIDA sau impotriva altor Boli cu Transmitere Sexuala. Daca vrei sa fii protejata vei folosi PREZERVATIVUL, insa in cazul in care faci sex cu un singur partener stabil poti opta pentru pilule.

Mitul 9:
Pilula nu e eficienta
Verdict: FALS

Conform statisticii, pilula este eficienta in 99,7% din cazuri. E suficient pentru tine? Daca nu, atunci afla ca acesta e cel mai eficient contraceptiv de pe piata! Daca vrei sa fii 100% sigura poti opta pentru un mijloc contraceptiv suplimentar, fie el prezervativ, plasture, injectii, etc.

Mitul 10: Pilula ingrasa
Verdict: FALS

Am pastrat cel mai savuros mit pentru final. Studiile au demonstrat ca nu exista nicio relatie intre pilule si ingrasare. Insa, estrogenul poate creste apetitul. Depinde numai de tine daca mananci sau nu. Pilula in sine nu asigura suficiente calorii pentru luarea in greutate.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou