Sexul si relatia de cuplu

Tips and tricks

Sexul si relatia de cuplu

Nu exista reguli si semne general valabile care sa ne arate daca sexualitatea intr-un cuplu este sau nu armonioasa. Uneori o schimbare minora poate distruge o relatie stabila si puternica si exista cupluri care au trecut prin adevarate furtuni si au rezistat eroic.

Totusi s-a observat ca atunci cand asteptarile partenerilor sunt implinite in ceea ce priveste contactul fizic si emotional este foarte usor sa avem o relatie de cuplu armonioasa sexual. De asemenea, armonia sexuala implica cunoasterea preferintelor, fantasmelor, obiceiurilor partenerului, dezvoltarea empatiei, altruismului si autodaruirii.

Sexul regulat, desi nu este partea cea mai importanta a unei relatii, o intareste. Oamenii de stiinta explica importanta sexului prin intermediul unui paradox: sexul poate sa nu fie un aspect important al relatiei de cuplu (10% dintre respondenti sunt cei care au o viata sexuala satisfacatoare), insa ierarhia creste pana la 90 % pe masura ce acesta devine o sursa de frustrare in relatie.

Daca insa este sa-i ascultam pe cei care sutin ca sexul este important 50%, restul fiind un amalgam de intelegere, prietenie, sustinere, respect, atunci tot acest maraton al sexului din societatea de azi reprezinta doar o nevoie fizica de orgasm, asemeni unui drog?

In societatea de azi oamenii sunt atat de ocupati si preocupati incat multi nu pun accent pe factorul sex in relatia cu partenerul de viata. Lasand la o parte insa atatea scuze si motive pentru care viata sexuala isi pierde inflacarea, sexul poate spune mult despre o relatie.

Sexul reprezinta principalul mod de a indeplini functia biologica a reproducerii. Sexul reprezinta un proces biochimic ce se contopeste cu ADN-ul uman, permitand rasei umane sa perpetueze specia. Conexiunea fizica dintre parteneri conduce la o familiaritate si confort ridicate in relatie, ceea ce creste afectiunea partenerilor.

De asemenea faciliteaza intimitatea, ultimul stadiu al vulnerabilitatii fizice. Sexul este amuzant si trebuie sa provoace placere partenerilor implicati. Va ajuta sa explorati parti interesante ale partenerului si ale voastre si exprima un segment fundamental al atractiei fizice intre oameni. La un nivel mai stiintific, sexul produce eliberarea endorfinelor (hormonii fericirii) si a unor bio-chimicale care va ajuta sa va relaxati, sa va eliberati mintea de tensiune si stres cauzat de diverse surse. O viata sexuala sanatoasa este importanta pentru a va mentine echilibrul mental, in timp ce o viata sexuala cu turbulente poate creste nivelul de stres, anxietate si frustrare si in afara dormitorului, deteriorand relatia.

Cu cat partenerii unei relatii amoroase dezvolta mai multa intimitate in relatiile lor sexuale cu atat este mai mare sansa ca cei doi sa obtina ceea ce doresc: el obtine o femeie senzuala si pasionala, iar ea obtine un barbat afectuos si intim.

 feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou