Se poate pierde steriletul?

Tips and tricks

Se poate pierde steriletul?

Li se intampla la circa 4% dintre femei, ceea ce inseamna ca se petrece arareori. Pierderea steriletului poate avea loc in primele trei luni, in timpul menstruatiei, sau imediat dupa aceea.

Steriletul se piate pierde in urmatoarele situatii:

  • daca a fost pus prea curand dupa o nastere;
  • daca uterul prezinta o malformatie;
  • daca a fost plasat unei tinere care nu a avut copii.

Va trebui sa verifici cu regularitate daca steriletul este la locul lui. Pentru asta, trebuie sa te asiguri ca simti firele atingandu-le cu degetele. Daca nu le mai simti, daca ai impresia ca s-au mai lungit sau ca simti steriletul, consulta urgent medicul.

steriletul si eficienta sa

Aceste mici dispozitive sunt confectionate din plastic si au forma literei T. Unele  sterilete elibereaza cupru, care este toxic pentru spermatozoizi si care declanseaza o reactie inflamatorie a mucoasei uterine, inhiband astfel implantarea unui ovul fertilizat in uter.

Steriletele mai noi elibereaza mici doze de levonorgestrel, un hormon care creste vascozitatea mucusului din canalul cervical, impiedicand sperma sa patrunda in uter si, totodata, previne ingrosarea mucoasei uterine, care devine “neprimitoare” pentru ovulul fertilizat. Riscul unei sarcini este de 3% in cazul utilizarii dispozitivului pe baza de cupru si de 2% in cazul celui hormonal.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou