Problema transsexualitatii este psihologica, nu organica

Tips and tricks

Problema transsexualitatii este psihologica, nu organica

Travestismul implica o anumita nevoie emotionala care il face pe un barbat sa poarte haine de femeie pentru a-si implini o nevoie sexuala sau pentru a-si reduce anxietatea.

Exista mai multe forme de travestism care pot fi heterosexuale sau homosexuale. Pentru a numi doar doua din multiplele forme:

1. Un barbat heterosexual poarta o bluza sau ciorapi de dama in timp ce are o activitate romantica in compania unei femei.
2. Un barbat casatorit, cu copii, care cu ajutorul sotiei lui, se imbraca cu anumite ocazii in femeie (machiaj, peruca…). Pot exista chiar unele conventii intre persoane cu interese familiale si activitati similare. Acesti barbati nu au nicio dorinta sau interes fata de comportamentul homosexual, nici macar la nivel de fantezii.

problema transsexualitatii

Un barbat adult care este, din punct de vedere psihologic, transsexual se afla intr-o alta categorie, cu o expresie diferita a problemelor psihologice.

Psihanalistii au concluzionat ca perceptia diferita despre prorpriul corp nu este de natura organica, ci este o problema strict psihologica. Ceva ce nu se poate rezolva prin manipulare organica (chirurgie, hormoni), indiferent de calitatea rezultatului.

La evaluarea psihologica a unui pacient este mereu important modul in care se vede pacientul. Desigur, in aceasta evaluare exista variatii cu varsta, cu sexul si cu anumite elemente culturale. Oricum, atunci cand un adult, care are un aspect fizic si o functionare normale, crede ca trupul lui este urat sau “defect” si trebuie schimbat, este clar ca acolo exista o problema psihologica de o anumita importanta.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou