Pro sau contra sexului in timpului menstruatiei

Tips and tricks

Pro sau contra sexului in timpului menstruatiei

Sexul in perioada menstruatiei a creat un soi de controverse de-a lungul timpului, iar majoritatea teoriilor in acest domeniu nu si-au exprimat o baza consistenta de premise si cercetari exacte.

A face sex la menstruatie ar putea parea grosolan anumitor oameni si ar putea parea foarte natural altora. Este intr-adevar o chestiune de preferinta personala.

Pozitiile sexuale indicate in aceasta perioada ar fi cea a misionarului, pozitia doggy-style, sau alte pozitii. Nu sunt recomandate pozitiile in care femeia sta deasupra in zilele cand menstruatia este mai abundenta, deoarece eventaulele scurgeri sar putea sa il deranjeze.

Mituri

  • Nu ramai insarcinata daca faci sex in timpul menstruatiei!

Multe femei au cicluri scurte si neregulate, ceea ce determina o posibilitate ca ovulatia propriu-zisa sa aiba loc chiar in timpul menstrei. Totodata, cand perioada menstruatiei nu oscileaza, ovulatia se realizeaza in acelasi timp, ceea ce inseamna ca femeia nu ramane insarcinata.

De altfel, revenind la problema initiala, ceea ce face acest mit sa fie fal este faptul ca spermatozoizii sunt viabili si o saptamana, iar oul eliberat isi prelungeste durata de viata pana la 72 de ore. Ceea ce presupune o posibila confruntare dintre cele doua elemente.

Spermatozoizii au o durata de viata de pana la sapte zile, ceea ce inseamna ca pot fecunda in orice moment ovulul eliberat.

Poate exista un anume disconfort in timpul actului sexual efectuat in aceasta perioada, cauzat in special de sangele care se elimina. Cert este ca placerea nu este diminuata de menstruatie decat daca aceasta reprezinta un inconvenient psihic pentru parteneri.

Sfaturi

  • Utilizati prezervative!

Este cel mai important lucru de retinut pentru sex la menstruatie – atat pentru ca cervixul este deschis si, prin urmare, mai expus contactarii bolilor cu transmitere sexuala, cat si pentru ca e mai curat pentru barbat.

  • Utilizati masuri contraceptive!

A face sex la menstruatie nu inseamna ca sunteti protejati de o eventuala sarcina, este posibil ca o femeie sa ramana insarcinata si in timpul menstruatiei. Nu riscati, protejati-va!

Avantaje

  • contractiile din timpul orgasmului pot reduce durerile si disconfortul specific zilelor de menstruatie
  • este posibil ca la unele femei datorita contractiilor din timpul orgasmului, menstruatia sa se termine mai repede, contractiile stimuland eliminarea mai rapida a sangelui menstrualfeedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou