Partide de sex… “normale”

Tips and tricks

Partide de sex… “normale”

Activitatea sexuala este un complex fizic, psihic, emotional. Felul in care o persoana se manifesta in viata sexuala depinde de educatia si cultura sa, de mediul din care provine si in care traieste, de anturaj, de credinte si convingeri de natura religioasa si laica.

Activitatea sexuala, o chestiune privata

Unele persoane cauta sa judece ce este “normal” si ce este “anormal” atunci cand vine vorba de activitatea sexuala.

Normalitatea are limite foarte largi de o parte si de alta a mediei la care se face raportarea, tocmai pentru a sublinia diferentele interumane. In cazul incercarilor de a interpreta un comportament sexual, este nevoie de o conlucrare intre biologie, medicina si psihologie.

Termenul “normal” inseamna “firesc, obisnuit”, “ceea ce este in conformitate cu normele”, iar din punct de vedere al starii de sanatate inseamna “sanatos fizic si psihic”. Tinand cont de acestea, termenul “anormal” inseamna “nefiresc, neobisnuit”, “contrar normelor”, iar din punct de vedere al starii de sanatate insemna “infirmitate fizica sau psihica”.

Normal este orice iti ofera placere tie si partenerului, impreuna. Ideal este ca amandoi partenerii sa cada de acord asupra lucrurilor care le fac viata sexuala cat mai fericita. Este normal sa-ti doresti sex la orice varsta. Acest lucru e important. Multi oameni cred ca sexul este numai pentru cei tineri. Se pare ca, odata cu varsta, multi au impresia ca isi vor pierde dorinta sexuala sau abilitatea de a face sex.

Activitatea sexuala nu trebuie sa fie gandita in termeni matematici – “de n ori pe saptamana”. Apetitul sexual nu este o marime cuantificabila, iar numarul de contacte sexuale in unitatea de timp nu este de natura sa caracterizeze implicarea psiho-emotionala a unui partener.

Din pacate, nu am venit pe lume cu un manual (sau CD) de instructiuni in care sa se precizeze ce este normal si ce nu. In aceasta privinta, “normalul” il stabilieste persoana respectiva. Unele persoane sublimeaza energia sexuala, utilizand-o sub alta forma (efort fizic, efort profesional, creatie artistica). Daca femeia de 32 de ani este multumita si echilibrata cu libidoul pe care il are, inseamna ca acesta este normal pentru ea.

Normalul se obtine, in general, prin prelucrarea statistica a datelor disponibile. Atata timp cat nu apare o suferinta si persoana este multumita si se simte bine fizic, psihic si emotional, situatia descrisa poate fi considerata normala.

In viata sexuala nu se pot aplica “etichete” clare de “normal” sau “anormal” decat in cazul existentei unor norme penale. Atata timp cat comportamentul sexual nu incalca normele de natura penala este bine ca termenii “normal” si “anormal” sa fie folositi cu precautie. Activitatea sexuala nu trebuie incadrata in “retete” sau “scheme”.

Mass-media promoveaza o opinie particulara despre viata sexuala “normala”. Din multe puncte de vedere, americanii sunt catalogati ca avand cele mai multe informatii despre sex, insa mass-media promoveaza standarde nerealiste despre sexul de calitate/ activitatea sexuala.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou