Ovulele contraceptive

Tips and tricks

Ovulele contraceptive

Conform indicelui PEARL (ce indica numarul de esecuri la 100 de cazuri), contraceptivele locale sunt unele dintre cele mai sigure metode contraceptive.

Atunci cand sunt folosite corect, numarul de esecuri inregistrate este de doar 0,6 – 0,8 %, in timp ce prezervativele au un indice PEARL de 0,6 – 0,8 %, iar dispozitivele intrauterine de 0,5 – 2 %.

Spermicidele sunt anticonceptionale chimice locale. Ele se prezinta sub forma de crema, gel sau ovule vaginale.

Cele mai utilizate spermicide sunt ovulele vaginale spumoase. Spermicidele contin substante care distrug spermatozoizii in cel mai scurt timp. Spuma formata in vagin impiedica de asemennea ascensiunea spermatozoizilor in uter.

Ovulele contraceptive nu prezinta efecte secundare semnificative. Totusi, pot aparea:

  • iritatii locale;
  • senzatia de arsura la nivelul vaginului;
  • pot da senzatie de disconfort, deoarece produc "zgomot" in timpul contactului.

In cazul in care suferi de infectii ale vaginului, organismul tau le va tolera mai greu. Foarte rar apar reactii alergice la compusii lor. In principiu, mecanismul de functionare este urmatorul: se topesc in umiditatea vaginului, iar substanta pe care o contin "omoara" spermatozoizii, impiedicand fecundarea.

Aceasta metoda reduce considerabil riscul sarcinii fara a-l suprima insa total: eficacitatea este mai mare cu cat se respecta modul de utilizare. Metoda contraceptiva este indicata pentru femeile aflate in perioada sexuala activa. Indicatiile speciale sunt pentru urmatoarele situatii:

  • contraindicatii temporare sau defintive ale altor metode contraceptive: contraceptive orale sau dispozitiv intrauterin.
  • dupa nastere sau dupa avort, in timpul alaptarii si in timpul perioadei de premenopauza.
  • cand se doreste o contraceptie episodica.
  • in timpul contraceptiei orale in cazul in care s-a uitat administrarea contraceptivului oral.
  • poate fi utilizat in asociere cu un contraceptiv local (diafragma, cupola cervicala).

Eficacitatea contraceptiei depinde de utilizarea corecta a ovulelor. Se utilizeaza ovulele inainte de fiecare act sexual indiferent de perioada ciclului hormonal.

Acest spermicid este distrus de sapun, oricat de putin ar fi (chiar si urme). Prin urmare nu este indicata utilizarea sapunurilor. Imediat inainte sau dupa actul sexual este posibila o toaleta de ingrijire externa cu apa simpla sau cu spuma fara sapun. In caz de leziuni vaginale, nu se recomanda utilizarea produsului.

Forum Mayra: "Pilulele contraceptive".feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou