Nu mai poti rezista fara sex? 7 semnale ale organismului care te dau de gol

Tips and tricks

Nu mai poti rezista fara sex? 7 semnale ale organismului care te dau de gol

Un studiu efectuat in 2008 a aratat ca mai mult de jumatate din femeile intervievate ar renunta mai degraba la sex pentru doua saptamani decat sa renunte la… internet. Deci, se poate trai si fara sex, dar de ce am face-o? Din diverse motive: relatii amoroase esuate, perioada de dupa un divort dureros, pieredea partenerului…

Sexul este o necesitate a corpului care se bazeaza pe nevoia de reproducere si tendinta de socializare. Supravietuirea omului perioade lungi de timp se bazeaza pe abilitatea sa de a trai in grup, de a lega relatii, iar una dintre celebrarile relatiilor este un act sexual. In plus, sexul iti ofera avantaje psihologice si de sanatate care nu sunt de neglijat.

Abstinenta moderata nu este daunatoare, insa inexistenta unei vieti sexuale poate provoca o multime de reactii atat fizice, cat si psihice: furie, iritare, depresie… Poti ajunge chiar sa ii ranesti prin atitudinea ta pe cei din jur din cauza frustrarilor provocate de lipsa activitatii sexuale.

Uneori, este usor sa treci cu vederea anumite semnale ale corpului care exprima nevoia de sex, deoarece acestea sunt asociate cu alte probleme din viata zilnica. Cea mai buna metoda pentru a identifica aceste semnale este de a observa cum si care dintre problemele ce afecteaza in mod negativ starea ta spirituala si fizica dispar dupa o partida de sex.

Cum te anunta organismul ca nu mai poate rezista fara sex?

  1. Nervozitate excesiva
  2. Stres permanent
  3. Anxietate si migrene persistente
  4. Lipsa poftei de mancare
  5. Insomnii sau lipsa nevoii de a dormi
  6. Fantezii sexuale frecvente
  7. Sentimente contradictorii fata de anumite persoane

Concluzia?

O viata sexuala aproape inexistenta poate cauza multiple reactii fizice si psihologice ale individului, reactii ce nu intotdeauna pot fi explicate: mancarimi, iritatii ale pielii, furie, frustrare nejustificata, ranirea emotionala a celor din jur sau chiar fizic, agresiune verbala sau emotionala.

Pentru a preveni aceste efecte si reactii trebuie sa invatati sa identificati acele perioade in care aceste simptome isi fac aparitia. Aceste intervale variaza de la o persoana la alta in functie de varsta, sex, stil de viata, conditie fizica, anumite perioade deosebite din viata partenerilor (sarcina, menopauza, andropauza) .

O viata fara sex poate fi foarte dificila pentru unele femei si de-a dreptul relaxanta pentru altele. Sa nu uitam ca, din pacate, foarte multe femei nu se bucura de actul sexual si nu resimt placeri deosebite, asa ca o perioada fara sex le va scuti de stresul fiecarui act sexual in parte, atat din punct de vedere fizic cat si psihic: nu mai trebuie sa gaseasca scuze in fata partenerului pentru ca nu s-a bucurat de actul sexual.

Tu cat timp rezisti fara sex?feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou