Minciuni despre sex

Tips and tricks

Minciuni despre sex

Mesajele despre sex pe care le primim de la părinţii noştri, în şcoală, din mass-media sau dinspre Biserică sunt contradictorii şi, de cele mai multe ori, false. Vrei să ştii la ce mă refer? Citeşte mai jos…

Sexul e genetic

Pentru că procreaţia este direct legată de supravieţuirea speciei, evoluţioniştii şi psihologii populari susţin că nu putem înţelege sexualitatea umană fără să o corelăm cu procreaţia. Ni se spune că sexualitatea masculină este vorace şi periculoasă. În schimb, sexualitatea feminină este doar un efect advers al maternităţii, iar aspectele psihologice, emoţionale şi spirituale nu sunt atât de importante precum cele genetice.

Sexul e natural şi simplu: ştim instinctiv cum se face. Sexul e natural, ni se spune, pentru că trebuie să-l practicăm ca să supravieţuim. Dar această afirmaţie nu descrie cu acurateţe ce a devenit sexualitatea umană.
Intromisiunea poate fi instinctuală pentru unii dintre noi (sigur, nu pentru toţi), dar sexualitatea înseamnă mai mult decât actul sexual. Şi niciunul nu vine de la sine. E ciudat că suntem învăţaţi alte comportamente de bază (mâncatul, comunicarea, mersul la toaletă), dar se presupune că ştim a priori cum să facem sex.
 
Bărbaţii şi femeile au comportamente sexuale diferite: barbaţii sunt de pe obsedatul Marte, femeile de pe romanticul Venus. E  un mit care apare în cele mai diferite forme:

  • Femeile vor doar să fie protejate, bărbaţii nu au în cap decât sex.
  • Femeile sunt buni comunicatori cănd vine vorba despre sex. Bărbaţii sunt incapabili să vorbească despre viaţa lor sexuală.
  • Sexul adevărat are loc doar între un bărbat şi o femeie.
  • Femeile nu pot fi niciodată prietene cu bărbaţii. Sexul intervine în cele din urmă între cei doi.
  • Bărbaţii vor mereu sex, femeile nu.

Si lista poate continua. De fapt este vorba de una dintre cele mai mari minciuni legate de sex – sexul este 100% legat de rolurile femeie – bărbat.  Adevărul  este că modul în care gândim, simţim sau facem sex este mult mai complicat decât pe ce uşă intrăm într-o toaletă publică.

Sexul este spontan: nu vorbim despre el, ci doar îl practicăm

Dacă te găndeşti la afirmaţia asta puţin realizezi că nu are niciun sens. Dacă sexul este ceva plăcut şi distractiv, care te face să te simţi bine cu tine şi corpul tău, iubită şi dorită, atunci de ce e ceva greşit să-l plănuieşti?

Suntem obişnuiţi să gândim că cele mai bune partide de sex sunt cele care se întămplă pe nepregătite. În realitate, rareori avem parte de sex întâmplător. E adevărat că multe cupluri nu vorbesc despre intenţia lor de a face sex, dar asta nu înseamnă că nu se găndesc la sex şi nu-şi fac planuri în mintea lor.

Mai mare e mai bine, mai mult e mai bine … mai bine e mai bine

Este adevărat pentru unele persone. Câteodată. Dar nu pentru toată lumea. Am fost învăţaţi să credem că genul ăsta de ziceri sunt adevărate pentru toată lumea şi în orice situaţie. În realitate avem preferinţe care se schimbă în funcţie de starea noastră de spirit ş de ce fel de sex ne dorim să facem. Mai mult, libidoul variază  de la persoană la alta şi chiar la aceeaşi persoană.
Există o minciună mai recentă care spune că e bine să încercăm să avem parte de partide de sex mai multe şi mai bune. Unii cercetătorii susţin că, dimpotrivă, o astfel de atitudine competitivă poate avea efect opus, făcându-ne mai anxioşi în legătură cu viaţa noastră  sexuală.

Sexul este special: un moment rar, transformator care apare când şi când în viaţa noastră. E adevărat că sexul poate fi transformator şi că unii dintre noi nu au parte de atât de mult pe cât şi-ar dori.

Pe de-altă parte, sexul este un act obişnuit în viaţa noastră. Suntem învăţaţi să credem că sexul e  o resursă epuizabilă în timp. Dar dacă l-am plasa printre celelalate activităţi specifice, obişnuite din viaţa noastră, atunci nu am mai fi stresaţi şi chinuţi de întrebări de genul: când să facem, cum să facem, dacă facem cum trebuie şi cu cine.

Există o manieră bună şi una proastă să faci sex

Ni s-a spus că trebuie să facem sex musai cu cineva de sex opus (masturbarea nu e sex). Ni s-a spus că e bine să facem sex de 2-5 ori pe săptămână. Şi multe alte minciuni de genul ăsta. Adevărul e că nu există reguli (dincolo de vârstă şi consimţământ). Sexul este bun aşa cum îţi place ţie. Punct.

Sexul de calitate presupune…

Tehnici sexuale? Comunicare? Aşternuturi speciale sau jucării sexuale? Condiţii metereologice bune? Amazon listează peste 150 de cărţi care au în titlu expresia "great sex".

Nu e o miciună afirmaţia că sexul de calitate poate fi obţinut. E o minciună însă să spui că ceea ce e grozav pentru cineva va fi sigur şi pentru tine. Sexul grozav nu e ca o prajitură sau o ciocolată delicioasă. Tot tu eşti cel care e responsabil de partida reuşită de sex şi nu implică aplicarea judicoasă a tuturor indicaţiilor din nu ştiu ce carte sau de pe nu ştiu ce site.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou