Metode de contraceptie bazate pe observatie

Tips and tricks

Metode de contraceptie bazate pe observatie

Metodele de contraceptie pe baza de observatie nu sunt foarte sigure, pentru a putea fi considerate cu adevarat contraceptive. Folosite intr-o epoca in care pilula si steriletul nu se utilizau in mod curent, ele permiteau doar o scadere a nasterilor.

Aceste metode de contraceptie tin cont de reperarea perioadei de fecundatie, pentru evitarea raporturilor sexuale in acele intervale.

Metode de contraceptie bazate pe observatie

Metoda calendarului (Ogino-Knauss)

Se bazeaza pe constatarea ca ovulatia se produce aproximativ cu doua saptamani inainte de menstruatia urmatoare (aproximativ la mijlocul ciclului menstrual). Se va tine cont de faptul ca durata de viata a spermatozoizilor este de 7-8 zile (si uneori si capacitatea de fecundare se mentine tot atat). Ovulul isi mentine capacitatea de a fi fertilizat 12-24 ore dupa ovulatie.

metoda de contraceptie calendarul

Pentru un ciclu menstrual regulat de 28 zile, perioada fertila va fi intre a 7-a si a 16-a zi. Pentru situatia unui ciclu menstrual neregulat, formula de calcul propusa de Ogino este: x=10+n-28 si y=17+N-28, unde: x este prima zi a perioadei fertile , y este ultima zi a perioadei fertile, n este numarul de zile ale ciclului cel mai scurt si N este numarul de zile ale ciclului cel mai lung.

Pentru eficienta este necesar ca femeia sa aiba un calendar precis al duratei ciclurilor menstruale pe o durata de minim 6 luni.

Contraceptie: Metoda mucusului cervical (Billings)

Femeia verifica zilnic prezenta, aspectul si cantitatea secretiilor cervicale. Cateva zile dupa menstruatie, secretia este redusa/inexistenta. Apoi, secretia devine din ce in ce mai abundenta, dand senzatia de umezeala si putand fi vazuta pe deget, pe hartia igienica sau pe lenjerie.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou