Lipsa educatiei sexuale si problemele in cuplu

Tips and tricks

Lipsa educatiei sexuale si problemele in cuplu

Pentru un cuplu, lipsa educatiei sexuale poate fi uneori mai grava decat lipsa sexului in sine. Cunostinte inadecvate sau aplicate necorespunzator pot afecta atat relatia fizica cat si cea emotionala dintre parteneri.

De asemenea in anumite cazuri lipsa informarii poate conduce la probleme de sanatate, poate crea neintelegeri cu partenerul tau, te poate transforma intr-o persoana inactiva sexual sau nesatisfacuta sexual, cu un sentiment profund de neimplinire.

Cum poate afecta lipsa educatiei sexuale un cuplu? Iata care ar fi cele mai frecvente probleme:

Reducerea apetitului sexual

  • daca nu reusesti sa trezesti dorinta sexuala pentru partener nu vei putea obtine o interactiune sexuala placuta, asa cum este normal si vei incerca sa te eschivezi. Astfel apar alte probleme (ex: adulterul).

Utilizarea unor "droguri", medicamente necorespunzatoare

  • in special barbatii apeleaza uneori la anumite “pastile” magice menite sa le amplifice performantele sexuale, fara a constientiza efectele lor secundare, punandu-si in pericol sanatatea.

Medicatie necorespunzatoare

  • atunci cand un cuplu se confrunta cu anumite probleme sexuale, vrea sa scape cu orice pret din situatia stanjenitoare si apeleaza la tot felul de medicatii sugerate de surse intamplatoare; probleme precum disfunctii erectile sau ejaculare prematura sunt agravate din lipsa unui tratament corespunzator.

Alegerea momentului nepotrivit, timpuriu de incepere a vietii sexuale

  • desi masturbarea individuala este o practica frecventa printre adolescenti, apare tentatia de a incerca si cu un partener alaturi – astfel au loc diverse interactiuni sexuale fara a constientiza consecintele ce le pot afecta si viata de adult.

Ignoranta

  • datorita lipsei de educatie sexuala anumite cupluri nu pot identifica simptomele unor probleme sexuale precum disfunctii erectile, ejaculare prematura si alte tulburari – desi constientizeaza ca ceva nu este in regula nu reusesc sa gaseasca o solutie si nu stiu la cine sa apeleze- iar uneori apelul lor poate fi tardiv.

Ignorarea preludiului si postludiului

  • datorita ignorantei in ceea ce priveste educatia sexuala multe cupluri nu constientizeaza importanta preludiului (de a induce excitatia sexuala inainte de inceperea actului sexual) si a postludiului (de a intari conexiunea sufleteasca a partenerilor) – ducand uneori la o intelegere si practica gresita a relatiilor sexuale in cuplu.

Impotenta

  • lipsa de informatii, impiedica individul sa identifice simptomele/cauzele impotentei, iar jena il impiedica sa solicite ajutorul unui specialist.

Despartire/divort

  • desi sexul ar trebui sa reprezinte un accesoriu al mariajului – incompatibilitatea sexuala, sau incapacitatea de a satisface partenerul sau pe sine conduce de foarte multe ori la separare.

BTS

  • cunoasterea anumitor pozitii sexuale extraordinare si imaginatia creativa pot avea uneori efecte opuse decat cele asteptate: lipsa de educatie sexuala poate expune sanatatea partenerului/ei unor riscuri precum infectii genitale, vatamari sau infectarea cu anumite boli cu transmitere sexuala.

 feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou