Libido de primavara

Tips and tricks

Libido de primavara

Cercetatorii au aratat ca primavara, fertilitatea creste la ambele sexe. Numarul de sarcini se inmulteste, calitatea embrionilor este superioara, chiar si tehnicile de fertilizare in vitro au mai mult succes.

Dorinta sexuala e mai pronuntata primavara

Lipsa de sincronizare intre parteneri este unul dintre factorii responsabili. Putinele studii care s-au ocupat de acest aspect au ajuns la concluzia ca, sub influenta hormonilor, libido-ul cunoaste oscilatii zilnice, lunare, dar si sezoniere.

In organismul barbatilor are loc o explozie de testosteron in intervalul 9-10 dimineata, pe cand femeile sunt mai receptive sexual incepand cu dupa-amiaza. Totusi, partenerii se regasesc departe de grijile de peste zi la ora 10 P.M., ora potrivita preludiului, potrivit sexologilor care au analizat fenomenul.

apetit sexual

Un alt bioritm tine de momentele lunii. Potrivit unor studii, femeile se simt mai atractive, mai sigure pe ele si mai dornice sa faca sex in perioada fertila, a ovulatiei. Alte chestionare infirma aceasta teorie, spunand ca femeile simt dorinta maxima imediat inainte si in timpul menstruatiei.

“In fiecare an, primavara, milioane de oameni din emisfera nordica incep sa se simta tot mai dezinhibati si devin mai activi sexual. Primavara joaca hormonii in noi. In cazul persoanelor care sunt sensibile la schimbarea anotimpurilor, febra hormonilor de primavara poate fi foarte pronuntata”, spune profesorul Norman Rosenthal, psihiatru la Universitatea Georgetown din Washington.

Asadar, apetitul sexual e mai pronunta primavara decat in celelalte anotimpuri, iar de acest lucru sunt responsabili hormonii.feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou