Influenta copilariei asupra vietii sexuale

Tips and tricks

Influenta copilariei asupra vietii sexuale

Sexualitatea este parte a personalitatii noastre. Cum aceasta incepe a se contura inca din copilarie, agreem ca orice experienta pe care o traim de-a lingul vietii ne influenteaza mai mult sau mai putin.

Comportamentul sexual se formeaza in copilarie

In urma cercetarilor, s-a ajuns la concluzia ca deviatiile sexuale ale adultilor pot fi puse in carca parintilor care si-au pedepsit copiii prin diferite forme de violenta. Astfel, bataia la fund influenteaza inclinatia catre limbajul vulgar in timpul actului sexual. Cei loviti peste fata devin maturi timizi si fara initiativa sexuala. Iar exemple de acest fel pot fi extrapolate in toate directiile comportamentale, fie ele educative, emotionale sau afective.

Interactiunile sexuale sanatoase stabilite in copilarie sunt premizele pentru relatiile sanatoase din adolescenta si viata de adult. De exemplu, comunicarea parinte-copil din anii timpurii ai copilariei au o influenta semnificativa in comportamentul sexual al adolescentilor.

comportamentul sexual

Cea mai intalnita forma de comunicare in aceasta problematica este tacerea si mesajul primit adesea de copii din reactia parintilor este acela ca sexualitatea, sexul si curiozitatea ce deriva din acestea nu trebuie aduse in discutie. Cand, totusi, se stabileste un canal de comunicare valid in aceasta privinta, se intampla cel mai adesea intre mama si fiica, in timp ce baietii sunt privati de aceste informatii caci tatii, in marea lor majoritate, sunt absenti din acest tip de comunicare si educare.

In ciuda inconsistentei sau a lipsei totale de interactiune parinte-copil in ceea ce priveste sexualitatea copilului, pot fi identificate efecte si repercursiuni in dezvoltarea  personala. Cu cat copilul inainteaza in varsta, cu atat influenta parintilor in adunarea de informatii despre propria sexualitate se diminueaza.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou