In rol principal: vaginul

Tips and tricks

In rol principal: vaginul

Vaginul este un canal foarte elastic, format din tesut muscular, ceea ce-i permite sa se “ajusteze” in functie de dimensiunea penisului. In medie, are o lungime cuprinsa intre 8 si 12 cm si o largime de 2,5 cm.

Vaginul isi modifica dimensiunile in momentele de excitatie sexuala: lungimea poate creste cu cativa centimetri, iar largimea se poate chiar dubla. In momentul nasterii, largimea vaginului creste considerabil, pentru a putea permite trecerea fatului.

Vaginul: structura si secretiile vaginale

La femeile care nu au avut contact sexual vaginal, intrarea vaginului poate fi partial acoperita de himen. Cand femeia sta in pozitie verticala, vaginul nu este orientat vertical, ci usor oblic, in sus. Peretele vaginal este usor cutat, iar mucoasa vaginala are in structura sa un tesut de acoperire foarte sensibil la hormonii ovarieni.

vaginul si flora vaginala

Structura mucoasei vaginale este variabila in functie de varsta si de perioadele ciclului menstrual. La femeia adulta, in mod normal (fiziologic), exista un continut vaginal constand dintr-o substanta lichida, albicioasa si unsuroasa, formata din celule intacte sau alterate, substante dizolvate si bacterii, toate alcatuind ceea ce se numeste flora vaginala.

Igiena intima trebuie sa ramana externa, pentru a nu provoca dezechilibre ale mediului vaginal. Normal, un vagin sanatos este, in acelasi timp, si curat, datorita prezentei bacteriilor specifice, care sunt responsabile de mediul acid protector. Vaginul are un sistem propriu de curatare … mucozitatile nu stagneaza, ci sunt eliminate spontan spre exterior.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou