După ce soarele apune

Tips and tricks

După ce soarele apune

Prima oară am auzit de “împărţitul pernei” în “Shogun”-ul lui James Clavell. Şi de jucăriile de dormitor, tot acolo. Evident că metafora “a împărţi perna” ascunde alt înţeles decât cel imediat. În română sună mai limpede “aşternut” în loc de “pernă”, dar până la urmă tot de împărţirea plăcerilor erotice este vorba.

Nu este vorba însă doar de practici sexuale în sine.

O curtezană din carte spune că "Împărţitul pernei are întotdeauna un preţ, întotdeauna. Nu neapărat bani, dar un bărbat plăteşte întotdeauna (…) într-un fel sau altul. Dragostea adevărată noi o numim datorie. Şi e de la suflet la suflet".

Aşadar, există o diferenţă între plăcerile trupului şi cele ale sufletului. Fiecăreia i se acordă un alt fel de atenţie. Unele dintre cele mai vechi jucării erotice din istoria omenirii au fost inventate de către japonezi şi chinezi. Credeaţi că bilele acelea pictate  folosesc doar pentru meditaţie? Întreabă şi vei afla (detalii despre folosinţele lor nebănuite poate da orice vânzător din sex shop – formula magică este Ben Waa).

În legende se mai povesteşte şi despre seducţia cu ajutorul unui evantai şi al unor oglinzi. Precedentul l-a creat soţia unui împărat chinez – Tai-tsung, care îşi decorase budoarul cu oglinzi mari aşezate în jurul patului. Despre evantai nu se specifică prea multe, dar suntem liberi să ne imaginăm…

De asemenea, băile orientale sunt faimoase ca şi locuri în care se descărca în voie senzualitatea şi în cadrul cărora se puteau desfăşura tot felul de jocuri mai mult sau mai puţin inocente. Jucării de folosit în apă există şi în ziua de azi, special create pentru cei care se bucură de senzaţiile subacvatice.

După baie, urma la rând masajul. Practica masajului erotic este o artă în culturi precum cea japoneză şi chineză. Mai mult decât tehnici ca la carte şi tot felul de accesorii care îi sporesc intensitatea, masajul presupune şi o conectare a celui care îl face cu cel care îl primeşte. Conectarea are loc atât la nivel intelectual (comunicarea dorinţelor şi fanteziilor), cât şi la nivel energetic (mai ales referitor la stările afective ale celor doi, care trebuie sincronizate într-un sens pozitiv).

Trecând de la best-sellerul Shogun la maestri tao precum Mantak Chia, ni se confirmă o tristă bănuială: majoritatea oamenilor de astăzi nu ştiu să facă dragoste. Se întâmplă pentru că cei mai mulţi văd sexualitatea ca un scop în sine, în timp ce aceasta este doar un mijloc. Se referă oare la orientali sau şi la occidentali?

Jocurile senzuale şi rafinamentul erotic al orientalilor nu ar fi fost posibile în absenţa unei solide culturi a plăcerii şi a unei filozofii pe măsură, precum Taoismul. Acesta subliniază nişte diferenţe simple, dar semnificative, precum natura fiecărui sex. În timp ce bărbatul este simbolizat prin foc (se aprinde repede şi se stinge repede), femeia reprezintă apa (se încălzeşte greu şi se răceşte şi mai greu). Respectând aceste principii simple, totul devine logic Ca să dai apa în clocot, trebuie să ţii focul la un nivel destul de temperat şi poţi atinge chiar starea de sincronizare, atunci când apa clocoteşte şi apare aburul.

Dacă actul sexual este o simplă descărcare fiziologică, nu poate transmite satisfacţie decât fiziologicului. În taoism se vorbeşte despre acele energii care se schimbă între cei doi parteneri o dată cu actul iubirii fizice: energii izvorâte din suflet, mai degrabă decât din dorinţe instinctuale. Cei care reuşesc să le controleze îşi satură deopotrivă fiinţa materială şi pe cea spirituală.

Urmărind lecţiile orientale, putem înţelege mai bine că ceea ce dai este ceea ce primeşti. Când contopirea fizică este doar descărcare, sport, sau- şi mai rău, un act de furie, acelaşi lucru îl vei primi înapoi. Pentru cei care pun în circulaţie energii superioare libidoului, şansele de a atinge alte nivele de comunicare cu partenerul sunt mult mai puternice. Comunicarea senzorială, intelectuală, afectivă- nu sunt simple utopii, dar nici nu se pot atinge fără practica deschiderii autentice. 

Nici un joc şi nici o jucărie erotică folosite în mod gratuit nu pot fi cu adevărat eficiente. Dincolo de cultura pornografică, cu latura sa cel mult didactică, sterilă şi mecanică, se întinde un teritoriu prea puţin explorat, al energiilor afective pure, pentru care nu mulţi avem hartă.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou