Cum sa te ingrijesti in timpul sarcinii

Tips and tricks

Cum sa te ingrijesti in timpul sarcinii

Perioada de sarcina este speciala in viata ta. Daca afli la ce trebuie sa te astepti in timpul sarcinii si la nastere, te vei simti mai relaxata si vei accepta schimbarile prin care va trece corpul tau.
Cand esti insarcinata, trateaza-te asa cum ti-ai trata copilul.

Odihneste-te din plin, dormi cand te simti obosita si incearca 8 ore de somn pe noapte. Incearca sa eviti stresul si pastreaza timp si pentru tine in fiecare zi. Te vei simti bine daca ramai activa fizic prin inot, dans, plimbari.

Femeia insarcinata trebuie sa stie sa-si pastreze corpul curat, pielea fiind de cele mai multe ori o poarta de intrare pentru microbi. De aceea pielea va trebui ingrijita in mod deosebit in timpul sarcinii pentru a usura indeplinirea functiilor acestui important organ.

Baile caldute cat mai dese dar scurte, sunt absolut necesare in timpul sarcinii, deoarece femeia gravida  va transpira mai mult. In ultimele doua luni se prefera baile caldute. Atunci cand sunt prea reci sau prea fierbinti pot declansa contractii uterine. Sapunul obisnuit va fi inlocuit cu unul cu pH neutru, special pentru pielea sensibila. Masajul cu un prosop aspru dupa baie activeaza circulatia si mareste supletea pielii. Poti aplica si o crema hidratanta, recomandata in farmacii, care are o compozitie specifica pentru a fi folosita de gravide fara a da reactii secundare.

Ingrijirea sanilor are drept scop pregatirea lor in vederea alaptarii. Din a doua jumatate a perioadei de sarcina, sanii se maseaza zilnic cateva minute, cu un prosop aspru, iar seara regiunea mamelonara se va unge cu crema. Deoarece sanii se dezvolta foarte mult in timpul sarcinii este bine ca ei sa fie sustinuti intr-un sutien nu prea stramt.

Igiena organelor genitale trebuie sa se bucure de mult mai multa atentie. In timpul sarcinii se produce in mod obisnuit o crestere a secretiilor vaginale. Chiar daca nu este vorba de o afectiune patologica, prin abundenta lor, secretiile pot irita organele genitale. Toaleta externa cu apa calduta si sapun special, de doua trei ori pe zi, si dupa fiecare scaun, previne aceste neajunsuri. Spalaturile vaginale fara acordul medicului sunt strict interzise. Ele pot duce la aparitia contractiilor uterine.

Pentru ingrijirea dintilor gravidele se vor prezenta periodic la controlul stomatologic, cu scopul de a preveni si a trata cariile dentare.

O dieta sanatoasa este vitala pentru o sarcina sanatoasa. Este lucrul cel mai bun pe care il poti face pentru buna dezvoltare a copilului tau. Te va face de asemenea mai puternica si gata de travaliu, nastere si alaptare.

Mananca sanatos, echilibrat si bea apa multa. Limiteaza dulciurile. Ia vitamine si fier pentru a preveni anemia.

 



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou