Cum ne influenteaza hormonii viata sexuala?

Tips and tricks

Cum ne influenteaza hormonii viata sexuala?

Dorinta sexuala rezulta dintr-un amestec subtil de stimuli senzuali, afectivi si intelectuali, legati de senzatii fizice reale sau imaginare. Motorul sexualitatii este dorinta. Fara ea, placerile devin obligatii conjugale, fara senzatii sau emotii.

Hormonii, stapanii dorintei sexuale

Cu toata importanta pe care o are starea psihica in nasterea dorintei, nu se poate ignora partea care tine de simturile si de hormonii nostri. Hormonul cu influenta cea mai mare asupra libidoului, atat la barbat cat si la femeie, este testosteronul secretat (la femeie in cantitate mica) de ovare si de glandele suprarenale. Al doilea hormon raspunzator de apetitul sexual al femeii este estradiolul, secretat de catre ovare.

El contribuie, printre altele, la o buna tonifiere a  mucoasei vaginale si la lubrifierea sa. Hormonii sexuali actioneaza in asociere cu neuro-transmitatorii, care sunt substante chimice eliberate in creier, la nivelul hipotalamusului. Cei mai importanti sunt serotonina si dopamina, responsabili, printre altele, de activarea testosteronului.

hormonii si viata sexuala

Hormonii au roluri multiple. Ei intervin in cresterea si dezvoltarea organismului. Cel mai important rol in acest proces il are hormonul de crestere (GH) secretat de hipofiza, care este responsabil de cresterea in inaltime pana la varsta pubertatii. Dar si ceilalti hormoni din organism intervin in crestere.

Atunci cand hormonii glucocorticoizi (secretati de glanda corticosuprarenala) sunt in exces, cresterea se opreste, copilul dezvoltandu-se foarte putin in inaltime si mult in greutate (sindromul Cushing).feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou