Cultul falusului

Tips and tricks

Cultul falusului

O otrava a sexualitatii masculine vine din cateva idei mostenite cultural. Printre cele mai raspandite si mai datatoare de neliniste este cea care pune in legatura marimea penisului cu placerea partenerei. Aceasta conceptie nu este noua. Inca din antichitate, falusul, reprezentat in erectie, este un simbol de putere si virilitate, valabil si azi. Starurile porno cu masuri legendare i-au inlocuit pe semizei, iar penisul XXL ii face intodeauna sa viseze pe barbati.

Popoarele antice foloseau orice prilej pentru a imortaliza schite de penis, pana cand pudoarea a pus stapanire pe noi. Acum asistam la o rasturnare de situatie.

Inca de la inceputuri, falusul simbolizeaza masculinitatea, forta si chiar viata. In Grecia si Roma Antica, imagini ale falusului erau prezente aproape peste tot. Pe vase erau pictate falusuri, sculpturile si decoratiunile le prezentau de asemenea, iar de la multe ceremonii publice nu lipseau penisurile erecte, gigantice. Aceasta obsesie/ admiratie fata de penis influenta viata sociala, privata, sistemul juridic, dar si pe cel politic.

In Roma Antica, baietii obisnuiau sa poarte pandantive aducatoare de noroc ce erau sub forma de falusuri. Casele erau decorate cu membre uriase. Rolul lor era acela de a proteja casa si de a le ura oaspetilor bunastare si fertilitate. Imaginati-va cum ar reactiona o femeie din zilele noastre daca ar intalni o statueta explicita in casa unui barbat.

Freud este cel care a inventat conceptul de invidie fata de penis. Acest sentiment pare a fi specific numai femeilor. El este legat de sentimentul de castrare al fetitelor atunci cand descopera ca nu sunt detinatoare ale obiectului puterii. Aici intervine si teoria referitoare la complexul lui Oedip. Observand ca nu au cum sa isi domine mama, fetitele dezvolta o pasiune pentru tata si incearca sa il seduca. Teoria a fost adeseori criticata, iar pasiunea lui Freud pentru sexualitate i-a dominat obsesiv cercetarile.

Conceptul poate fi extins si la zilele noastre, numai ca invidia fata de penis este mai degraba un fenomen raspandit in randul barbatilor. Datorita mediatizarii importantei marimii, tot mai multi barbati se simt complexati de “micimea” lor. Operatiile de marire a penisului, pastilele si accesoriile care permit sau promit acest fapt sunt la mare cautare.

Avand in vedere obsesia marimii si cultul pentru organele sexuale femeiesti, doua fenomene specifice zilelor noastre, am putea crede ca era venerarii falusului a disparut. In realitate, cultul falusului exista in continuare, dar, date fiind conditiile, apare intotdeauna disimulat, mascat.

Jean Boccara, vicepresedinte al Sindicatului National al Sexologilor si Sexoterapeutilor din Franta, constata: “Un sex mare in stare de repaus nu-si va dubla volumul in timpul erectiei. Iar vaginul unei femei are, in medie, 15 centimetri”. Inutil, deci, sa visam la masuri iesite din comun pentru penis, care vor satisface mai mult ego-ul barbatilor decat placerea femeilor.feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou