Contraceptia continua

Tips and tricks

Contraceptia continua

In randul femeilor care utilizeaza metode de contraceptie este tot mai populara asa numita “contraceptie continua”, o metoda care suprima ciclul menstrual si menstruatia, facand posibila aparitia menstruatiei o data la 3-4 luni, la un an sau chiar mai mult.

Practic, se administreaza o folie normala de 21 pilule contraceptive, se renunta la pauza de 7 zile si se continua, fara pauza, cu o noua folie de pilule. Procedura se poate repeta luni de-a randul in acest fel.

Contraceptia continua este eficienta si sigura, totodata ea reduce simptomele de disconfort asociate menstruatiei, cum ar fi sangerarile, durerile abdominale si balonarea.

Contraceptia continua actioneaza in acelasi mod ca si contraceptia clasica cu pilule in schema de 21 zile cu 7 zile pauza. Ea impiedica pregatirea lunara a corpului pentru sarcina prin reducerea productiei de hormoni care ar putea determina instalarea unei sarcini.

Exista studii care indica o corelatie intre numarul de cicluri menstruale ale unei femei in cursul vietii si incidenta cancerului de ovar, de endometru sau de san. Cu cat o femeie are mai multe menstruatii, cu atat incidenta acestor cancere este mai crescuta. In consecinta, reducerea numarului ciclurilor menstruale pe parcursul vietii poate avea efecte de sanatate benefice.

 

Beneficiile necontraceptive ale contraceptiei continue

  • La femeile cu endometrioza, contraceptia continua administrata timp de 6 luni este eficienta in reducerea frecventei si intensitatii dismenoreei, dispareuniei si durerii pelvine.
  • Multe femei cu sangerari uterine anormale sau fibrom uterin, pot beneficia de suprimarea menstruatiei prin contraceptie continua.
  • La femeile in premenopauza este preferata contraceptia continua in comparatie cu tratamentul de substitutie hormonala de menopauza, in special in controlul sangerarilor neregulate si simptomelor vasomotorii (bufeuri, transpiratii).
  • Femeile cu probleme de coagulare pot apela la contraceptia continua cu scopul de a reduce sangerarile lunare cu ocazia menstruatiei.
  • Femeile care prezinta simptome de sevraj in pauza de pilule, cum ar fi greata, varsaturi, tensiune in sani, balonare, edeme, modificarea dispozitiei, pot beneficia de contraceptia continua.
  • Migrena menstruala si durerile de cap la menstruatie pot fi ameliorate prin utilizarea contraceptiei continue.

 



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou