Cele patru praguri ale placerii

Tips and tricks

Cele patru praguri ale placerii

Modul in care o femeie raspunde unor stimuli sexuali sau se comporta sexual depinde de ceea ce se intampla atat in mintea, cat si in corpul ei.

 

Faza de excitare

In aceasta etapa, corpul femeii raspunde la stimulii pe care ii simte in faza dorintei. Unele femei pot ajunge foarte usor la acest stadiu, fara prea multe stimulari fizice sau mentale.

Alte femei trebuie sa treaca mai intai printr-o anumita apropiere intima, prin stimulari fizice sau prin actualizarea unor fantezii erotice mult visate… Provocata de impulsurile emotionale, etapa excitarii propriu-zise este caracterizata de cateva simptome clasice: cresterea pulsului, marirea tensiunii sangelui si amplificarea ritmului respiratiei; marirea sanilor si intarirea (erectia) sfarcurilor; alungirea si latirea vaginului; umflarea si marirea clitorisului; umflarea si despartirea involuntara a labiilor; lubrificarea vaginului; inaltarea usoara a uterului, odata cu secretia catre vagin a unui mucus de lubrifiere de catre glandele uterine si cervicale.

Simultan cu marirea tensiunii sanguine, femeia trece printr-o intensificare senzoriala, petrecuta odata cu lubrifierea si dilatarea vaginala. De fapt, cel mai semnificativ semn al excitarii sexuale il reprezinta gradul de lubrefiere al vaginului.

 

Faza de platou

Faza de platou constituie cea mai intensa etapa a excitarii sexuale, anterioara celui de-al treilea stadiu, orgasmul.

Etapa de platou poate fi atinsa odata cu continuarea stimularii fizice si mentale, catre o excitare deplina. Acest stadiu poate fi implinit, pierdut si recastigat de mai multe ori, fara a se ajunge la orgasm, si este caracterizat de urmatoarele simptome: marirea si mai mare a pulsului si ritmului respiratiei; amplificarea tensiunii sangelui; cresterea tensiunii/incordarii muschilor; retragerea/micsorarea clitorisului; lubrefierea de catre glandele Bartholin; largirea aureolei mamare; continuarea umflarii labiilor exterioare; varful uterului se pozitioneaza catre partea superioara a abdomenului; umflarea, stramtarea si intarirea labiilor interne.

 

Faza a treia – Orgasmul

Orgasmul isi face aparitia odata cu atingerea maximului de intensitate in stadiul de platou. In momentul orgasmului, toate tensiunile sexuale acumulate in corp sunt eliberate, iar trupul secreta niste substante chimice numite endorfine, care au darul de a aduce senzatia de satisfactie ori implinire a placerii.

Intensitatea orgasmului poate varia de la o femeie la alta sau de la o partida de sex la alta. Orgasmul poate provoca spasmuri intense si pierderea (partiala) luciditatii, si poate fi detectat prin semnale precum un oftat/geamat profund/prelung sau prin aparitia unei usoare detensionari a corpului.

Femeile pot trece prin orgasme multiple, care se produc prin retragerea in stadiul de platou si revenirea in faza de orgasm. In decursul etapei orgasmului, pulsul, ritmul respiratiei si presiunea sangelui ajung la cele mai inalte valori.

De asemenea, are loc o relativa pierdere a controlului asupra muschilor, fapt ce poate implica contractii sincronizate ale vaginului si muschilor abdominali, concomitent cu eliberarea substantelor placerii, endorfinele. In timpul orgasmului, vaginul, uterul, anusul si alti muschi pelvieni se contracta de la 5 pana la 12 ori intr-un interval de timp de 0.8 secunde.

 

A patra faza – redobandirea capacitatii de efort

Pe cuprinsul etapei rezolutiei, pulsul si tensiunea sangelui ajung sa scada sub valorile normale, dar, in scurta vreme, ajung la parametrii normali.

Pe masura ce sangele paraseste vaginul, vasele de sange se dilata in scopul golirii tesuturilor din zona pelviana. Sanii si aureolele mamare se micsoreaza, iar sfarcurile isi pierd erectia.

Clitorisul se intoarce la aspectul initial si se micsoreaza usor. Labiile revin la dimensiunile si pozitiile normale, vaginul se relaxeaza, cervixul se deschide pentru a permite circulatia lichidului seminal catre uter, dar se inchide dupa circa 20 – 30 de minute dupa orgasm, iar uterul coboara inapoi in zona superioara a vaginului.

Dupa reintoarcerea in faza pre-excitarii, are loc o scadere semnificativa a tensiunii muschilor si o tendinta catre relaxare si somnolenta.

 feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou